Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5820 // MUST, Putin och allmänbildning!

Morgonstund e bildningsstund! Eller att försöka ta igen det man missade i plugget! :)

Vad gäller Putins planer och tankar, så upplever jag inte det som några större nyheter! Han talade tidigt om "Kiev som alla ryska städers moder" och en del annat så att vem som helst kunde fatta vartåt det lutande! Hittade även ett nummer av Forskning & Framsteg från 2017, där det i stort sett står i klartext vad som e Pg! Så mitt förslag är att MUST (Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten) prenumererar på Forskning & Framsteg just för att hålla bättre koll på andra kommande saker! Så att man inte sätter Ann Linde på pottan igen!

Vad gäller Språktidningen, så va det en intressant artikel om hur Engelskan fick sin Vikingatouch! De e mycket fornnordiskt i bloggen numera! ;)

Och så läste jag om Leica såklart! Funderar på när Leicaslutaren fick sin accelerationskompensation! Ni vet det där, när en ridåslutare startar, så e farten låg, se'n ökar farten över filmbanan, hur kompenserar med det så filmen inte blir ojämt exponerad? Men är inte klar över när det infördes på Leicaslutaren! Eller om det finns!

.

I går fotofikat på Viksängen! Böcker, bilder och fika!

För övrigt rätt Lugnt i Gnesta!
Och jag jobbar vidare på fotograferna på årets Gnesta-Plank! Som alltid är sista lördagen i Juli! Det e mest med folk i Gnesta-kommun under juli! :)

Nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2022-06-17 07:44 | Läst 770 ggr. | Permalink
Gudrun Persson, forskningsledare på FOI och specialist på rysk politik, var ju också tydlig med vad som var på gång. Räknar tyvärr inte med att kunna delta i Gnestaplanket, hälsningar/ Björn
PS Har fö en sån där liten Minox stående i bokhyllan, tyvärr ur funktion
Svar från Benganbus 2022-06-17 12:53
Tråkigt att höra om Gnesta-Planket Björn, för vi brukar ju ha en del annat att prata om också.
Men vi se's vid annat tillfälle! Ha det så bra tills dess!
/Bengan
En Minox har jag som fungerar. Pappans gamla. Han gillade sånt. Men varför gillade han inte Leica i stället?
Konstigt ändå med att det alldeles för ofta utkrävs ansvar för saker som man antagligen inte haft en susning om. Det borde finnas en sanningssägande kristallkula på alla departement och myndigheter.
Och Yngve Baums bilder går inte av för hackor. De håller än.
/Gunnar S
Har noterat Gnesta i almanackan.

Ryssen: "The Long Telegram" by George Kennan ger en fortfarande fullt användbar handledning i hur man ska ställa sig till ryssen. Som en läkare med en svårhanterlig patient. Studera noga men utan att dras med, vara beredd på allt, men inte heller låta sig bli som dom. Kennan gillade faktiskt ryssarna, men inte den maktpolitik som Kreml drev, då med Marxismen som fikonlöv men egentligen samma som t ex Ivan den förskräcklige.

Jag gillade Minox 35 men känslan var inte besvarad. Dom gick sönder. Tredje gången gillt köpte jag en GT-E, den skulle vara pålitlig men höll inte länge. Tråkigt, för Minoxen är verkligen fickvänlig och kan ta bra bilder. Länk till en som fått känslorna besvarade:

https://www.35mmc.com/02/02/2021/minox-35-gt-e-review-scale-focusing-a-pocket-camera-by-anton-yakovlev/
Kompenseras inte det hela automatiskt i och med att ridå två accelererar likadant? 🤔
Stefan Åhbeck 2022-06-18 12:30
Äh. Glöm det.
Svar från Benganbus 2022-06-20 15:09
Raderar icke! :) ;)
B)



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg