Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5818 // Stadsvandring i Stockholm! Men jag tycker det blir allt svårare numera!

Jag hoppas vattenkranarna på Stockholms Stadsbiblioteket finns kvar! Det här är greppet på en vattenkran! Jag började att skruva på de här handtagen redan på 1940-talet)

Alltså, jag är uppvuxen i Stockholm, Sibirien, och började skolan i Johannes folkskola och har arbetat i Stockholms innerstad i stort sett hela mitt arbetsliv och har då såklart fått en viss kännedom om gator, biografer, gränder och torg osv! Och genvägar i sta'n! Och har under de senaste åren gjort några stadsvandringar med vänner och släkt! Mao, jag har ledsagat dom på en gångtur i st'n, där jag prickat in några bra platser, oftast historiska i en nära nutid, även fikaställen, som Valand tex!
Men de sista gångerna har jag märkt att miljön förändras så snabbt att det jag vill visa det har försvunnit! Tex Slussen! Tidigare så kunde jag ta med mig sällskapet i en spännade underjordsvandring! Visa underjordiska bil och cykelvägar, och visa var Manometerfabriken hade legat, och visa på en frisörsalong och säga hej till frisören samt en del annat hemligt underjordiskt! Även visa var jag som sexåring klängde på slussportar!

.

Och så tog vi en glass på fiket i väntsalen nere vid Saltsjöbananan innan vi tog hissen upp till Mosebacke för att fortsätta vandringen på Södermalm!
Så vad jag vill säga, inget är som förr längre! Men det e väl bara å gilla leget! Å vad gäller Slussen så ligger det numera en Guldbro där Slussen tidigare låg! Tänka sig, en Guldbro! :)

/Bengan

Inlagt 2022-06-15 08:46 | Läst 699 ggr. | Permalink
Äkta nostalgi med kvalitetsklotter



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg