Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5793 // Alla dessa "psykologiska" Tv-serier! :)

M Leica, Summicron 35 mm, Tri-X   (Gröna Lund 1964)

Vi har tittat på några Tv serier den senaste tiden, och många är underhållande, och jag tror jag börjar förstå hur man bygger upp vissa av serierna! Hur man bygger upp olika historier/handlingar så vi fortsätter att titta! (Jag har såklart läst på litet om den här berättartekniken) För de flesta fattar nog att det måste finnas inbäddade saker, ofta mycket förfinade, som lockar oss tittare att längta till nästa avsnitt! :)
Den författare/regissör som inte kan den tekniken, den får inga jobb!

Och det finns såklart ett antal olika saker i en story för att hålla kvar publikintresset! Grova saker, det kan man se i våra sk. "kvällstidningar"! Även om det ofta blir som en elefant som vänder runt i en porslinsbutik! ;) Men det är bilar, brudar, olyckor, snabba stålar och vad andra tjänar! Det säljer! Och det räcker! Sälja är ledordet sa Bull! ;) Så marknadskrafterna är starka, smarta och ofta även mycket förfinade, för att vi skall fortsätter att titta på våra spännande och ofta även intressanta Tv-serier! :)

Ok, det om det!
Men en fråga som kanske nå'n ställer! Finns det någon serie som jag själv e hyffsat nöjd med då? :) Allt e ju personligt som det mesta här i tillvaron, men jag tyckte att Showtrial, som nu finns ett tag till på SvT Play, den höll bra nästan hela vägen!   https://www.svtplay.se/showtrial
Skaparna av Showtrail verkar  vara de som även gjort serien "Vigil – död man ombord"! Men den ubåtsfilmen tyckte jag va en kalkon i vissa delar!
Jag gjorde några små kommentarer när vi tittade på filmen, så jag blev utvisad till köket! ;)

/Bengan

Ps. Och vad gäller foto, och då filmfoto, eller analogfoto som några säger, så kanske idag, kanske sa jag, så kan det bli filmframkallning!  :)

Inlagt 2022-05-27 08:19 | Läst 1020 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg