Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5786 / Med Leica som tröst! Varning, det här kan uppfattas som reklam, men det e fel! ;)

Men visst e det en snygg väska! 

Ok, till saken! Det startade med att jag kände en liten klump i halsen när jag va ute med Doris i morse! (Doris e en Dansk/Svensk gårdshund som ibland brukar sova över hos oss) Ok tänkte jag, jag kan ha snarkat en aning i natt, därför litet torr i halsen! (Det måste ha varit oerhört litet snark, annars hade jag fått en armbåge i sidan)

Men på förmiddagen så kom det igång, huvudvärk, rinnade snuva och tjock i huvudet! Så det va bara att ta några Alvedon och lägga mig på soffan! Å andra sidan det va tre år sedan jag va förkyld sist, så jag skall inte klaga! Men nu e jag så där sjuk som bara män kan bli, men min fru förstår mig inte, hon bara himlar med ögonen och suckar när jag berättar hur sjuk jag är! ;)

.

Så det blir att tillbringa dagen med något tröstande! Och då LP fotos auktionskatalog har kommit så va det lätt! Börjar med att kolla avdelning Leica! Det finns en del intressanta objekt! Fattar inte att Leica skall vara så himla intressant för folk! Med kameran som tröst kanske! ;)

.

Å flera M6:or finns det i katalogen! M6:an e den bästa Leican (jag har en) och den enda Leica man behöver! Nu har M6:an blivit litet extra poppis de sista åren, man påstår att det e trendnissar som bor på Södermalm i Stockholm som upptäckt den bästa Leican!

Hur som helst, jag skall nog klara dagen med Leicaläsning och kanske ta en Alvedon till framåt kvällen!

/Bengan

Ps. Nu e jag konservativ, och har haft Leica sedan 1959, så de där nya batterileicorna, ni vet vilka jag menar, e inget för mig! ;) :)

Inlagt 2022-05-20 15:35 | Läst 761 ggr. | Permalink
Är inte M6 en batteriLeica? Det lär behövas för exponeringens skull. Och den bästa Leican är en M4.
Svar från Benganbus 2022-05-20 20:54
Glömde det, har nog inte bytt batteri på en åtta, tio år på M6:an! :)
/B
N Thomas Meldert 2022-05-20 21:16
Ja, det är det fina med kameror som bara har batteriet till exponeringen. Det är lätt att glömma det =)
Börje Norhager 2022-05-24 14:13
Instämmer!
/B



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg