Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5785 // Mycket väsen för i stort sett ingenting! Tomgångsblogg alltså :) :)

Den här bilden har jag visat förut, men ungefär så här såg det ut nyss när jag laddade en rulle film i IIIf ! Återanvändning av bilder e också en viktigt för både klimatet och miljön!

.

Vad gäller annat i återvinningsväg, så har vi en återvinningscentral i Gnesta, men jag tycker en återanvändningscentral vore bättre att ha! Återanvända grejer alltså! Tex att det skulle gå att laga vitvaror så man inte behövde köpa nya vitvaror varje gång något går sönder! Ungefär som man gör med bilar! För tänk om man måste köpa en ny bil när klimatanläggningen lägger av! Det kanske bara e en säkring som behöver bytas!
Å andra sidan så e det väl så det fungerar, man köper en ny miljöbil då det kommit en ännu bättre miljöbil! Det e som vitvaror numera!

Nu finns det faktiskt en hörna på den här återvinningscentralen där man kan ställa grejer man inte behöver längre, tex porslin, möbler osv! Jag hittade ett vinglas här! Ett riktigt vinprovarglas! Jag hittade även en par sprillans telemarksskidor där för några år sedan! Nu letar jag efter ett par telemarksskor! I läder! Ni fattar säkert att den chansen att hitta dom e väldigt stor!  :) :)

Hur som helst, att hushålla på det vi har redan har tillverkat, det tycker jag borde få en större plats framöver!

.

Och nyss så åkte vi skidor i Tänndalen! Tiden e nog relativ vad gäller nyss, men det känns som nyss i alla fall! Här ställer jag in rätt stavlängd! Man har olika stavlängd beroende på humör! Vädret va väl sisådär, mao, för mycket sol! Snön blev blöt på eftermiddagen och frös sedan på natten och så va det iskana i spåren på förmiddagen! Och vi hade skidor utan stålkant! Jättekul! Men det va häftiga motorvägar vad gäller skidspår! Å det va en hel del snabb trafik på de här vägarna också, så det gällde att hålla koll bakåt! Det va SM i lagsprint nere i Bruksvallarna och uppvärmningen skedde här uppe på fjället! Och så ville man även känna på snön, för snön e speciell här mellan Tänndalen och Bruksvallarna! Det e ungefär som när man spelar golf, alla banors underlag e olika! Så man måste ut och provputta innan!

.

Jag brukar kolla när jag ser nå't skumt, så vad försigår här bakom då, tänkte jag när vi va ute i skogen för ett tag sedan!

.

Aha, du står och knäcker sten så här i skymundan! Du trodde inte jag skulle upptäcka det va!
Men smula inte ner på stigen med knäcksten är du vänlig!

.

Å här kollar vi en ny Leica! Men det va för några år sedan! Time pass även här liksom!
Det va nog den här kameramodellen som möglade litet i slutaren, vad jag minns i alla fall! :)

Nog för nu!
Och att det här va en tomgångsblogg, det märkte ni säkert! :)
Å andra sidan det finns nog fler tomgångsbloggar i bloggvärlden! Fast man låtsas som det inte e det! ;)

/Bengan

Ps. Det regnar i Gnesta! Det kan bli framkallningsväder av det här! Kanske sa jag, för det kan komma annat viktigt emellan! ;)

Inlagt 2022-05-20 07:56 | Läst 751 ggr. | Permalink
Hej,
Det var den mest sprängstoffs fyllda bloggen jag sett på länge från Gnesta. Spännande det där med naturens krafter.
Ha en fin weekend
Bob
Svar från Benganbus 2022-05-20 11:03
Tack detsamma Bob! :)
Mvh Bengan



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg