Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5777 // En digitalkamera har för mycket grejer att pilla på! ;)

Ett äldre analogt objektiv!

Men visst e den nya tiden kul! Så kul hade man inte på den gamla analoga tiden, då va det bara å bita ihop och ta bilder! ;) Men ändå, en del i det digitala fotograferandet verkar vara att härma hur det va förut! Man kan härma gamla korniga filmtyper, eller överfärgade diafilmer, simulera alltså! Och gärna ha en kamera som ser ut som kamerorna gjorde förr! Och man köper gärna ett äldre, "analogt" objektiv till digitalkameran så bilderna inte blir så skarpa!
Eller som man säger, att kunna få en annan, litet mer filmlik och personlig karaktär i bilden! ;)

Varför då inte fota analogt, kanske nå'n besserwisser säger!
Det tar vi en annan gång! :)

Jag försökte i går kväll härma filmen Classic Crome i min Fuji X-E1! Försöken fortsätter idag med en liten ändring i receptet! :)

/Bengan

Ps. Men tyvärr så håller den bildsvåra "grönsakstiden" på att infalla! Det va under den här årstiden som många svenska målare lämnade Sverige och spenaten som dom sa, för de mer bildmässiga och karga bildmiljöerna i Italien och Frankrike!

Inlagt 2022-05-14 07:59 | Läst 565 ggr. | Permalink
Nja, skulle väl säga "vissa digitalkameror har...". Eller möjligen "de flesta digitalkameror har...". Själv har jag precis sålt en i sig alldeles utmärkt diggis just för att alla extra "finesser" distraherade mig. Men många vill ju ha det så...

Men de digitala M-Leicorna och de äldsta små Leica X1 och X2 är lysande undantag! Man måste själv veta vad man vill, för kameran hjälper en inte. Men, just därför kan man jobba som man alltid gjort, och ändå slippa det analoga blaskandet.... Ricohs GR-serie har fler val, men de fungerar fint; de som designat dem måste själva vara fotografer, inte omskolade datatekniker.

Och, en sista gliring: väljer man bort jpeg och kör raw, så slipper man alla fåniga "effektfilter" även på de kameror som har sådana!
Nu förstår jag hur du får så många blogginlägg. Du hoppar över en del nummer =) Förra var 5772 och den här 5777.
Erik Madsen 2022-05-14 14:51
N Thomas. Jag undrade också, men 5772 har aldrig varit där, den kommer bara lite sent. 73-74 -75 och 76 har varit där. Jag gick tillbaka och kollade :-) :-)
Vänliga hälsningar. Erik.
Svar från Benganbus 2022-05-14 15:37
Tack för hjälpen Erik! :)
B)
N Thomas Meldert 2022-05-14 22:36
Jag ber om ursäkt. Jag inser att om jag hade numrerat mina så hade nummerordningen kastats om rejält hos mig också.
Som så ofta kul läsning! Och klickbetet Leica funkar alltid! Håll ut, grönsakstid eller inte!



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg