Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5775 // Madeleinekaka och när Greg LeMond made the Greatest Comeback in Modern Sports History!

Under promenader ser jag saker som ibland fungerar som en Madeleinekaka! Nu är det inte doften som startar upp min minnesbild, utan det är när jag ser ett föremål! På en före detta genomfartsgata i Gnesta, Stenstagatan stod en cykel parkerad, en cykel med en påbyggnad på styret som jag känner igen! Jag har en så'n grej själv, som jag använt på min racercykel! :) Konstruktionen hjälper cyklisten att hålla en lägre ställning, som ger mindre luftmotstånd och det blir även en mer vilsam ställning under ett tempolopp! Om nu ett tempolopp kan bli vilsamt!

Första gången jag såg den här konstruktionen det var i direktsändning från Tour De France 1989! Sista etappen som var ett tempolopp! Greg LeMond startade med en cykel och en utrustning som tillhörde framtiden! Diskhjul bak, aerodynamiskt formad hjälm och med ett speciellt styre! Motståndaren, Laurent Fignon, som startade efter Greg, använde en ortodox tempocykel och körde barhuvad utan hjälm! Man har, om jag minns rätt, räknat på det här vad gäller luftmotståndet, och det föll inte till Fignons fördel!

Som sagt, även saker som man ser, kan fungera som en Madeleinekaka! Men så är det nog för de flesta!

Här finns mer att läsa om Greg LeMond!

Och ännu mer läsning!

Nog för nu!

/Bengan

Ps. Idag fotofika på Viksängen, inköp av D-76 och jag fortsätter att fota ett tag till med en Leica IIIf med en 35 mm piratlins!

Inlagt 2022-05-12 07:50 | Läst 303 ggr. | Permalink
..och medan övriga hade aerodynamiska sportglasögon så körde väl Fignon som vanligt med sina stålbågade hemmaglasögon. Greg LeMond var expertkommentator på Eurosport för något år sedan. Han gav ett sympatiskt intryck.
Hej - alla har vi våra nostalgiska preferenser. Kul att läsa om din cykelpryl. Själv skrev jag min glasskål i bloggen idag. Hälsar NL(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg