Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5774 // Centralkonditoriet i Väderstad! Om ett bra fikaställe alltså!

Här är ett annat bra fikaställe, Bönhamn vid Höga kusten!

Ibland glömmer jag saker, men inte så ofta så det blir oroande, och kan då få hjälp av en slags egenutvecklad sökmotor på nätet! Min glömska kan komma då jag inte kommer ihåg platsen eller året då vi va på en viss plats! Och då använder jag min sökmotor! :)

Jag skriver i googles sökfält, "fotosidan straight" och så orten eller ämnet jag söker, tex. "väderstad" (Men motorn e inte så exakt, så skulle jag skriva "fotosidan straight leica", då blir det väldigt, väldigt många resultat! Så om ni skall prova, tänk på vad ni skriver! :)

När vi är på väg, vi är ofta på väg, och då tex söderut via bil, så brukar vi försöka ta vägen som paserar Väderstad! Det blir såklart en liten av stickare från e4:an på några minuter om vi skall fika i Väderstad, men det är det väl värt! Centralkonditoriet är en bra fik, jag sätter det på en 6:a på en femgradig skala!
Och Rökstenen finns nära! Här är en blogg från 2008 om ett besök vid Rökstenen! Men Obs, det är en tidigare tolkning av texten på stenen!
https://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-160-runristaren-varin-och-rokstenen.htm

Vad gäller i övrigt i Rohan, så skulle jag blanda till nytt D-76, men påsen jag öppnade innehöll ett brunt pulver! Så även D-76 i påse är en färskvara!

Och min Slow Photography med Leica IIIf fortsätter! Den kan väl kännas ibland som att ha ett block papper och några kolkritor med sig, men det kan bli bilder av det med! Men det går att fota snabbt, om man vill! Sunny 16 och hyperfokal! Snabbare än AF :)
Men jag har även ett emergency kit med mig ifall, en iPhone 5S! Så jag e inte helt utanför dagens bildgemenskap!

Nog för nu!

/Bengan

Ps. Här är en bra bok jag återvänder till då och då, bara för att bli litet påmind! :) "Om Långsamhetens lov : eller vådan av att åka moped genom Louvren" (Owe Wikström)  Boken handlar bla. om att många människor talar om en längtan efter långsamhet för att i nästa sekund ändå jaga vidare genom livet!

Vad gäller att fota med Leica IIIf alltså! :)

Inlagt 2022-05-11 08:02 | Läst 403 ggr. | Permalink
Väderstad är värt en avstickare! Fast bilden satte många myror i huvet på mej: "Inte f-n finns det brygga och båtar där; torrare land får man leta efter...".

Så, till slow photography får man foga slow reading: läs hela texten först!
Svar från Benganbus 2022-05-11 08:25
Det här med konstiga bilder i fel sammanhang,
det ingår även i den moderna marknadsföringen! ;) :)
B)
Justus 2022-05-11 11:16
He he,

ja torrt är det i Väderstad ja. Det rinner en bäck där, Valbybäcken kallas den. Där slog elever i Väderstad skola i min barndom fisk som gick upp (och lekte?). Åt faktiskt en lake därifrån i min barndom..

Som en liten kommentar om torkan alltså.

Om någon är intresserad av väta i nämnda trakt så Google-sök på namnet Stark, grundaren av hembygdsmuseet i Väderstad (ej Väderstad-verkens grundare/ägare) som har dråpliga texter om vandringar efter vattendrag och våtmarker i den aktuella trakten i mitten av 1900-talet.
Svar från Benganbus 2022-05-11 11:54
Tack för ett lokalt förankrat och intressant tillägg!
Skall kolla på Stark!
Mvh Bengan(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg