Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5773 // Pensionärslivet är ofta en enda stor oreda! :)

En praktisk, liten och kompetent lins till M Leica! Linsen har inbyggt motljusskydd! Att säga lins och optik e fel, men vänta bara, det e snart rätt! Språket förändras! ;)

Och så till er ungdomar, jag vill varna er för pensionärslivet! Akta er för det! Det är ofta en enda oreda eller oordning! Ordningen fanns när jag arbetade, bestämda tider för både arbete, fritid, fika och matraster! Det va en ordning man införde med hjälp av kyrkan i industrialismen barndom!

Och skall jag tala om något som kanske e ännu känsligare, att vi skall äta på bestämda tider! Nu anar ni något va! Här kan vi nog tala om en konspiration! Vi har ju blivit itutade sedan barnsben att det e bra att äta på bestämda tider! Tror ni att vi är gjorda för att äta på bestämda tider! ;) Knappast, vi åt förr när vi va hungriga och hade tid! Och vi klarar fasta bra! Då startar tex. en del läkeprocesser i kroppen! Så vi dör inte om vi hoppar över någon måltid! Det här att vi måste äta på bestämda tider tror jag sitter mera i huvudet! Som ett slags sockersug! Se'n finns det såklart undantag för vissa sjukdomar osv!

Och jag stiger upp tidigare än då jag arbetade! Nu kommer en existensiell fundering! När jag jobbade, så hade jag svårt att stiga upp på morgonen, jag ville gärna dra mig litet efter att klockan ringt, numera så vaknar jag tidigt, sätter på kaffe, hämtar DN och plockar fram en bok och så börjar dagen! Det kanske e för att det e roligare att inte behöva gå till jobbet! Det här med att sitta kvar och läsa DN utan att tänka på Pendeltågstider är en positiv del av den hela pensionärsröran! Och ger ofta funderingar på det jag läst! Ofta blir det fritänk eller hur man säger! Men fritänkare kan även ställa till oreda i samhället! Och ett sätt att hålla dom lugna det e att låta dom jobba! ;)

När jag jobbade så fanns det sällan tid för helt helt fria funderinger! Alltid va det nå't om jobbet! Så nu på den fria morgonkvisten så dyker det upp en hel del fritänk! Nyss så kom jag på att jag måste skruva på en grej som ligger i ett skåp, säger inget om vad det är för grej! Och så kom jag i nästa fritänk att tänka på Klimatkatastrofen år 536! Och plockade även fram läroboken i runskrift!

Och jag får inte glömma att dricka vatten då och då! Gamla människor dricker för litet vatten har jag läst! Då blir HB-värdet högt! På jobbet fanns i alla fall en vattenautomat! Och när jag letade efter runboken så låg Ulf Danielsson bok, "Världen själv" där, jag tog även med den boken till fikabordet, för jag kom ihåg att det fanns några rader om Gödel i boken! Även om schack! Schackspelande datorer! Och så här går tiden och när jag tittar på klockan så brukar det vara nästan lunchtid! Men det betyder inte att man måste äta! ;)

Nu är det inte riktigt lunchtid ännu, utan utgång med Sessan! Sessan är en....Bison Havanäs, tror jag? En himla trevlig och gullig liten hund som har sovit över hos oss, och nu skall vi ut på andrarundan! Jag tar nog med en kamera också! Har inte bestämt mig för vilken kamera! Måste fundera! Och så när vi kommer tillbaka så skall Sessan ha mat och jag skall blanda till ny filmframallare! Den som fanns färdigblandat i källaren hade plivit lätt brunaktig! Frågande en framkallningspsecialist i veckan om brun D-76! Bland till ny sa han!

Och det här är bara en ytterst liten del av den oreda man ofta har som pensionär! Och det har ännu bara gått några timmar av dagen! Så den ostrukturerade oredan fortsätter sannolikt! I går startade i alla fall gräsklipparen på första kicken! Mysko! Den hade stått stilla hela vintern! Och jag tror jag hinner ta en liten nap framåt eftermiddagen! Men först en runda till med Sessan! Som sagt, en himla ostrukturerad oreda! ;)

Slut för nu, Sessan väntar! :)

/Bengan

Ps. Även författartänket kan bli litet ostrukturerat som pensionär! Det märker ni säkert här i bloggtexten! Men det e nog det som kallas fritänk! ;)

Inlagt 2022-05-10 09:09 | Läst 545 ggr. | Permalink
Befogad varning! Helt sanslöst att man förr hann med nästan lika mycket vid sidan av jobb och familj som nu utan 8-17jobbet. Stora skillnaden är att då hann jag inte med fotograferandet och inte kolla på Bengans blogg, nåt som lyser upp tillvaron nu!
nyanders 2022-05-10 15:15
Det finns ju ett gammalt talesätt, "vill du ha något gjort så ska du fråga en som redan har mycket att göra".
//Anders
Intressant läsning. Mattiderna är åt hållet Skalman. Måste alltid äta eller fika vid bestämda tidpunkter. Sånt ger livet mening. Hälsar NL



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg