Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5771 // Kunde inte hålla mig, så jag satt Zöllners lilla vidvinkelobjektiv på Barnack-Leican

Kunskap e bra, men för mycket kunskap kan även störa, tex i fotograferingen! Innan jag visste så mycket om foto, så va det mest om Leica! (Fast varför jag köpte min första Leica 1959, det har jag ännu inte riktigt klart för mig, kan vara en bra försäljare hos Öbergs Foto) Men till saken, jag har ju laddat Barnack-kameran med sommarfilm, satt på en piratoptik, och börjat ta bilder! Och det är en del ungdomar som kallar gängleicor for Barnack-kameror numera, fast inte så mycket i Sverige, ännu i alla fall, men det kommer nog! Ni vet väl att man numera kallar objektiv för lins tex!

Men till saken, efter ett tags fotande med Barnack-kameran så kom tanken smygande! Jag har ju fixat så att Zöllners 2,8/35 mm även går att använda på Leica! (Zöllners 2,8/35 mm har Contaxfattning) Så nu sitter Zöllners lilla vidvinkel på Barnack-kameran! Allt funkar bra, avståndsinställningen stämmer också!

/Bengan

Ps. Och var inte oroliga eller rädda när ni läser om det här filmfotandet! Eller att fotandet inte riktigt följer givna analogfotograferingsregler! Men jag kan förstå att det kan kännas konstigt för en ovan och kanske även vara litet oroande! Men se det så här, det är väldigt, väldigt få som fotar så här! Så ta det bara lugnt! Det e ingen fara på taket, som man brukar säga! Och det bör finnas viktigare saker att oroa sig för! :) ;)

Inlagt 2022-05-09 18:48 | Läst 613 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg