Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5764 // Jag måste träna på att ladda min Leica under gång! :)

Under Uppsalabesöket märkte jag att jag tappat en del vad gäller handhavandet med min M6:a! Det blev litet strul när jag skulle ladda ny film i kameran på kvällen!

Aningen pinsamt när jag också blev fotograferad i det här! :)

.

Canon 1,5/5o mm, Leica M6 (Full öppning)

Nu gjorde jag inte riktigt rätt heller! Jag skulle ha spolat tillbaka filmen litet längre, en bit till efter snäppet, då man hör/känner att filmen lossnar från spolen! Sedan av med bottenstycket, som jag sedan borde stappat i jackfickan! Efter det så borde både filmuttag och så ny insättning av film gått bra! Och det som strulade mest, det va att jag inte hade öppnat filmkasetten innan det här! Ilfordkasetten har ett lock som sitter hårdare än vad locket gör på Kodakfilmkasetten! Kodak fixar jag med att hålla kasetten i handen och peta upp locket med samma hands tumme!

Jag forsätter med M6:an och Canongluggen ett tag till! Det e kul att fota med den här utrustningen! Slow Photo liksom! Och Canongluggen va populär att ha på M Leica bland många yrkesfotografer! (Läst press och tidningfotografer)

/Bengan

Ps. Och för ordningens skull kan jag tillägga att det går både snabbare och blir skarpare att fota digitalt! Men det finns annat än bara snabbhet och skärpa! ;)

Inlagt 2022-05-05 19:56 | Läst 499 ggr. | Permalink
Men Bengan då.... Och en M6, som ändå har både vevretur och snabbladdningsspole! Läste nånstans någon som påstod sig kunna ladda om en M3:a sittande bakpå bönpallen på en MC i full fart, vilket jag bara inte tror på.

Och en gängleica ska vi inte tala om.....
Svar från Benganbus 2022-05-06 09:03
Att bli uppmärksammad e viktigt! ;)
B)
Fortsätter med Leica M6 ett tag till, Vad ska det bli sen då?
Mycket intressant att följa fotografer som fotografera med film.

Hälsar Bussmicke i Västerås.
Svar från Benganbus 2022-05-06 12:05
Skönt att höra att jag inte e ensam! :)
/B



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg