Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5763 // Till en viss del nostalgi! Om Leica och en del annat!

Fotade med Leica M6 i Uppsala och blev påmind! I dagens fotografi så kan väl batteriet ta slut, eller någon enstaka gång så kan minneskortet bli fullt! I alla fall hos mej! :) Men här gick det inte att dra fram filmen på M6:an och då vet jag vad som väntar! Nu e det litet extra med en analog M Leica, den sönderfaller i delar vid filmbyte! Och filmrullen ligger i en liten filmkasett, där ilfordfilmerna kräver två händer för att öppna kasetten! Med Kodak där kunde jag öppna kasetten med en hand! Så det blir litet extra pyssel för Ilfordfilmer i en galleria en se'n kväll i Uppsala! Men så här va det förr och det funkade bra! Man visste inte om något annat! Jag kan nog känna en aning stress, eller kalla det för otålighet numera vid filmbyte utomhus på kvällen, en stress som jag inte upplevde förr! Men stressen beror nog mest på en slags "modern" otålighet! Allt skall gå fortare och vara enklare, så man får tid för annat! Vad annat nu kan vara!
Fast jag kan med "tankens hjälp" gå ned i varv, jag kan fråga mig själv, "varför så bråttom?" Och får inget bra svar! :)

Nåja, nog om detta moderna!

.

I dag läsning om fotografi i DN! Det e mer sällan som någon skriver om fotografi i DN! Men det kommer då och då! Jag saknar Sara Danius av flera anledningar, bla. för att hon skrev om fotografi i DN då och då! Hon skrev om fotografi på djupet, och inte bara recenserade fotografi!

.

Och så finns det annonser i DN! Men fördelen med annonser i en papperstidning det e att anonserna ligger stilla!

.

Man kallar vissa kameror för fattigmans-Leicor numera! Fuji X100 e väl de fattigas ersättning för Leica M11! Och då kan nog min Fuji X-E1 bli en fattigmans Leica Q2! För dom ser ganska lika ut, min Fuji X-E1 och en Leica Q2! :)

Man gjorde så här även förr, hade man inte råd med en Contax II med ett Sonnarobjektiv, så fanns det Leica med en Summar till ett billigare pris! Fattigmans Contax kanske! :)

Nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2022-05-05 07:34 | Läst 875 ggr. | Permalink
Hej Bengt,
DN gör en bra insats för att visa vad foto är.
Jag saknar just det i övriga media. Speciellt här på fotosidan. När såg man här en seriös beskrivning av en utställning. Jag tycker det är för sällan.
Ha en fin dag
Bob
Hej. Arbus är ett föredöme. Med en fattigmansleica kan man väl fota I hennes efterföljd. Hälsar NL
Fattigmans Contax, ha, ha! Det var kul Bengan.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg