Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5762 // Klimatrapport från Uppsala!

Vi har varit i Uppsala och lyssnat på en föreläsning!  Lättrest, för Pendeltåget landar mitt i Uppsala centrum! Innan föreläsningen fikade vi på Güntherska och gick se'n en vända på sta'n! Föreläsningen hölls på Stadsbiblioteket! Jag hade en litet kunskap i ämnet, då jag köpt boken om det hela, om Klimatkatastrofen alltså, men det blir alltid extra intressant när författaren själv berättar! Och det gjorde författaren så bra, att min fru som inte läst en rad i boken, tyckte det va mycket intressant! Det kallar jag för en bra föreläsning!

.

Efter föreläsningens slut så gick jag fram till föredragshållaren med min klimatbok och frågade, "Om du får titta på min Leica, kan du då skriva några rader i din bok?" Självklart sade författaren, och skrev mitt namn i runskrift! Se'n tag jag fram min Leica M6! En Leica öppnar många dörrar! ;)

Efteråt så blev det ett lättare kvällsmål på en Libanesisk restaurang! Mycket gott tillagat, och till maten tog vi ett Musar Jeune 2019! Helt Ok! Och som avslut tog jag en Caffé Corretto! Efter litet googlande hos personalen så fixades en alldeles utmärkt Caffé Corretto, en av de bästa jag druckit faktiskt!

Och nu är vi åter i världens mitt igen! :) Och jag har börjat planera inför Gnesta-Planket! Som är alltid sista lördagen i Juli!

/Bengan

Ps. I morgon fotofika på Viksängen! Och kanske dags att börja köra litet Dogma-kamera igen! Konkretisera min fotografi!

Inlagt 2022-05-04 14:23 | Läst 981 ggr. | Permalink
Den där föreläsningen blev man ju avundsjuk på. Det hade varit mycket intressant att lyssna på den!
Svar från Benganbus 2022-05-04 15:38
Det va årets föreläsning för mig! Henrik är en mycket duktig och inspirernade pedagog, en mycket kunnig och spännande forskare, dessutom Leicanörd! Vad kan man mer begära! :)
Vän med bla. Bo Gräslund mfl.
Du vet va! :)
/B
Dogma är bra. Mera Dogma.
Den där utflykten låter väldans trevlig! Fantastisk blandning av vetenskap och nutid. Roligt med signaturen också. Många hälsningar/ Björn



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg