Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6754 // Tidsmaskinen Kodak Carousel

Kodak Dia.  Skanör/Falsterbo. 1990-tal. Leica M6, Summicron 35 mm.

Nåja, nu har jag inte en Kodak Carousel, utan en Leicaprojektor! Men jag har diabilder i massor! Som ställer frågan, varför fotograferar jag! Den frågan kan nog vi alla ställa oss! Varför fototograferar vi! Numera sker det nog mest via en mobiltelefon! Vi fotograferar kanske för att minnas men även för att visa upp för andra! Och även för att kunna återuppleva, titta på händelsen senare! Kanske om flera år!
Och då minnas hur det var!
Kanske blir det med en saknad över det som varit! Och vi tittar på bilden med ett litet sting i hjärtat och även med tanken på hur fort tiden går! ;)

Här är ett Youtube-klipp med diaprojektorn Kodak Carousel i Tv-serien The Mad Men!
(Jag har visat ett liknande klipp tidigare)

Här finns en del intressant om marknadsföring med tanke på klippet här ovan!

Och jag fortsätter att gräva i mina gömmor och rensa bland bilder och annat, och nyss hittade jag en kartong med oanvänt fotopapper och några förstärkare, en Harman/Kardon och en Pioneer! Nostalgitrippen fortsätter! :)

/Bengan

Inlagt 2022-04-29 08:50 | Läst 1478 ggr. | Permalink
Jag skriver just en blogg om mina diabilder. Samma fråga dyker upp. Varför fotograferar jag? Mina diabilder är nog inte lika bra tekniskt som dina men oskattbara i alla fall med alla sina tekniska brister. Mina barns uppväxt dokumenterad. Vänner och deras barn i olika skeden av livet. Massor med minnen. Men vad ska man göra med allt?
Utan bilderna hade jag nog glömt väldigt mycket.
syntax 2022-04-29 10:15
"... Utan bilderna hade jag nog glömt väldigt mycket."

Frågan som hamnar framför näsan är ju om det är bra eller dåligt? Jag har alltid tyckt att det är bra att man har bilder så att man kan återerinra gamla tider. På senare tid har jag dock märkt att mina enorma mängder tekniskt perfekta Kodachromebilder från förra århundradet innebär vissa problem. Det blir lätt lite plågsamt när avhållna men sedan länge döda personer stiger fram i full skärpa och jättefina färger. Skithögar som man hade glömt gör sig påminda, med mera, med mera. Tidens gång märks på ett övertydligt sätt, och därmed förhållandet att mycket var bättre förr - och det av den enkla anledningen att då var jag ung.

Det blir ju lite svårt detta - men när jag ställer mig frågan om jag skulle vilja vara utan mina bilder - så blir svaret att; absolut inte!
Bra med flytt, mycket kul som dyker upp...eller inte :)
HaD/Gunte..
Svar från Benganbus 2022-04-30 13:12
Mycke er’e! :)
/B
Fin bild! Jag förstår att det inte gick att cykla på stranden, tubdäck?
//Anders
Svar från Benganbus 2022-04-29 18:09
Vi hade cyklat runt på Näset och nu ville min fru ta en promenad, barfota längs stranden! :) Vi hade kantrådsdäck för det
hade kommit superlätta sådana däck då!
/B
Ja, det finns många bottnar

En av mina söner tyckte att jag skulle skriva min uppväxt historia. Barndom och ungdom. Berättade många gånger och han tyckte nog bara det skulle vara kul att ha det dokumenterat.

Men jag började. Innefrån och ut men hade struktuterat på en tidslinje så jag kunde hänga upp allt eftersom. Kompletterade med bilder som jag har ärvt och tagit själv. Återvände och tog nya

En av de mest dramatiska saker jag har gjort. Skrev ned allt. Dåligt och bra. Blev måååånga sidor i Word. Väldigt många.

Hände många saker. En av dem var att jag kunde ställa mig på avstånd och kolla på mig själv och mitt liv. Förstod många saker - väldigt många saker.

Men det tog flera månader av arbete innan jag insåg vad det var jag höll på med och vilka konsekvenser det förde med sig. Undantryckt även försökt glömma och vissa minnen ville jag inte ens ta fram i ljuset. Men de kom ändå - allihop. Mitt liv i pusselform föll på plats. Den ena biten efter den andra.

Bilderna var viktiga innan men inget mot vad de blev i den processen. De blev extremt viktiga men insåg också att intressanta bilder fanns men var för få. För många norska fjäll och vitsippor

Ändrade mitt sätt att ta bilder efter det
Svar från Benganbus 2022-04-30 13:17
Mycket intressant och tänkvärd historia du berättar om!
Kan vara något att ta efter!
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg