Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5754 // Att åka Telemark i lössnö bla!

Jag rensar i bildlådor och bildkartonger! Det e bra att rensa då och då! Det blir mer ordning efteråt liksom! Och jag hittar även vykort, flera stycken, här är ett av dom! Från kompisen Anders! Och minnesbilder dyker upp! Jag måste ha börjat åka Telemark redan på väldigt tidigt 1980-tal!

Här på bilden åker man telis i Canada på 1980-talet! (Det är brantare än det ser ut här! Om man skall visa hur brant det är, så skall man inte fota framifrån)

.



Här är texten på vykortet!

Det va teliskurser i Sverige redan då, även i Stockholm, Ullnabacken typ! Med Micke Thelin, Roger Rask mfl! Jag bevistade även det första VM i Telemark i Norge! En norrman vann i läderpjäxor och vadmalskläder! Det va några Canadensare och Amerikaner med också! Dom hade fartdräkter och plastskor! Redan då! :)

Här är läsning om VM 1987!

.

Så här såg dom ut! Man hade mixat med en äldre utförspjäxa så man fick hällyft! Och det va början på den arenasport där telemarksskidåkning nu även verkar ha landat! Men så e väl tiden, "jag syns, alltså finns jag!"  ;)

/Bengan

Ps. Men ute på de orörda vidderna och topparna, där det inte e lönsamt att göra några helikopterlyft, och där man inte behöver synas, där finns det sannolikt några få riktiga telemarkare kvar! ;) Med Asolo läderskor och Rottefella kabelbindning! :)
 

Inlagt 2022-04-28 19:23 | Läst 1357 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg