Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5753 // Att tappa kunskap! (Om det e så himla viktigt att blogga om)

Analog bild från 1964.  M Leica, Summicron 35 mm, Tri-X.  (Jag stod nära och panorerade med löparen)

Kunskap och kunnande kräver ett ständigt övande och repererande av tidigare inövade kunskaper! Och det är även då man också kan komma på något nytt och utvecklas! Kände det när jag åkte skidor i veckan! Det e som allt annat man håller på med! Öva, pröva och sedan eventuelltkunna utvecklas! Å det här med att ha en grundkondition de kan jag direkt avveckla som en skröna! Det e färskvara som gäller med ett bästföredatum! 
Men man kan ju alltid hoppas och tro på något annat! ;)

Men det va kul och intressant att få pröva på "skidmotorvägar" runt Tänndalen för en fjällmulle! Vi kanske va i Tänndalen litet se'nt, det var för mycket sol, för varmt på dagen men även minus på natten som gjorde det isigt i spåren på förmiddagen! (Vädret i Tänndalen verkar ha kommit i ordning nu se'n vi åkt hem)

Och så fick jag pröva på Skins! :) Jag hade fästvallat med klister dagarna innan på mina Fischer Racing från 1980! :) Men klister ärockså  intressant! Hur kan klistervallan sitta kvar på en fuktig skida och ge så bra fäste på fuktig kramsnö? Respekt för det!

Och nu så står jag där i valet och kvalet om jag skall satsa på Skins eller fortsätta att åka vallat? Man kanske skall ha Skins i spåren och valla på fjället? För det blir olika skidor för det här! En fjällskida skall ha midja men en spårskida behöver inget midja!

Å så finns det ytterligare en komplikation, Skateskidor! :) Jag såg ett antal skateåkare på de här skidmotorvägarna och blev såklart mycket sugen att pröva på skateåkning! Varför alla dessa valmöjligheter! ;)

/Bengan

Ps. Annars rätt lugnt i Gnesta! Vårt hus, Västertun, ligger nu ute på Hemnet! Alpgatan 6 i Gnesta! I går va det en fotograf som via drönare fotade vårt hus från luften! Förr hade fotografen en mast som han hängde kameran på! Progress kallas det här med drönare! För dom som tycker så! :)

Inlagt 2022-04-27 08:25 | Läst 1386 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg