Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5744 // The Color of Photography is Black and White

Bilden har inte så mycket med blogginnehållet att göra utan mera med rubriken!

Försökte få igång en dialog med Google i morse! ;)  Lade ut några frågor och påståenden om svartvit fotografi, men det som kom tillbaka va i stort sett bara tekniska tips, råd och reklam! Saker som andra skrivit! Å ibland blev det även som "goddag yxskaft!" Men alla gör så gott dom kan! AI har nog en bra bit kvar! ;)

Annars rätt lugnt i Gnesta! Det är för övrigt lugnt i Gnesta! När vi flyttade in i vårt hus så va vi litet oroliga! Det går vägar på två sidor en bit från huset! Vi undrade om trafiken hördes in i huset? Jovisst hördes den om man lyssnade väldigt, väldigt noga! När det nå'n gång kom en bil alltså! Och på sommaren sover vi med öppet fönster! Ofta med myggnät! :)

Och det blev bara en bild tagen i går! Jag får se om det dyker upp något underligt, avvikande och kanske poetisk motiv i dag! Jag skall fortsätta att fota ett tag till med ett äldre objektiv och en äldre kamera! Saker blir äldre snabbare numera! :)

Och det här med bildyta e intressant! Tycker jag! Hur skall man få bort intresset för själva bildytan och i stället få betraktaren att gå på djupet i bilden! Men Ok, för att gå på djupet i bilden kanske det krävs träning? Eller föds vi med den här djupiaktagelseförmågan? Vi är ju mest omgivna av ickedjupsbilder, typ reklam, osv, så det borde väl inte vara någon bilddjupsträning? Eller?

Nog om detta! Idag en ny dag med allt vad det innebär!
Alternativet e mindre lockande! ;)

/Bengan

Ps. Ni som absolut vill veta något om bildytan på bilden här ovan, så e bilden tagen med Leica M2 och Elmar 9 cm! 1964 c:a! Å med Tri-X! Bilden är skannad och sedan förminskad, men ej skärpt!

Inlagt 2022-04-15 08:41 | Läst 1002 ggr. | Permalink
Dina bloggar är ju helt underbara. Jag kan inte förklara varför. Fortsätt så.
Svar från Benganbus 2022-04-15 14:21
Hej Lars, och stort tack för det bloggbetyget!
Sån't värmer! :)
Mvh Bengan



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg