Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5732 // Fota med gamla grejer, typ Leica och Zeiss! Nostalgifoto alltså! :)

Vårstädning pågår och jag hittade en kamera liggande i skåpet med film! Filmen hade nog legat i kameran några månader! Så nu e det bara att fota! Sätter ett Zeissojektiv på M Leican! (Ursäkta Leica, men så här har man gjort ända sedan 1930-talet)

.

Det här Zeissobjektivet med det här numret finns avbildat på en fabriksbild från Zeiss i Jena runt 1947!  (Då satt det här objektivet på en Jena Contax)

.

Det är det övre objektivet som jag har nu som visas här på bilden! Vad jag fattar, så e objektivet/bilden från nystarten hos Zeiss i Jena? Det finns säkert någon som har bättre koll på det här än vad jag har!

Gamla objektiv e även intressanta i den digitala eran! Många sätter "analoga" objektiv på sin digitalkamera! De "gamle" har ofta en annan bildpersonlighet! Det e väl som människor efter några år, personlighten ökar! ;)

Men för mig blir det analogt, Leica M6 och Zeissobjektivet! Och som vanligt, så kan det ta litet tid att få fram bilder! Att kunna visa bilder alltså!
För att fota går fort för mig, men sedan brukar filmen få vila sig ett tag i kylskåpet! ;)

För övrigt kom vintern i retur här i Gnesta! Tre centimeter nysnö!

I morgon Tårtan!

/Bengan

Inlagt 2022-04-05 07:54 | Läst 967 ggr. | Permalink
Det är inte riktigt bevisat, men allt tyder på att när man nystartade produktionen hos Carl Zeiss i Jena på våren 1947, så började man på nr 3 000 001.
Jag har ett likadant Sonnarobjektiv som ditt, men något tidigare; Nr 3 007 444. Det objektivet bestyckar en Contax IIa med Nr 34, tillverkad de sista åren av 1940-talet, och sänd hit till Sverige som displaykamera inför introduktionen 1950.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg