Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5731 // Filmframkallning! Slow Photography alltså!

Många har börjat fotografera analogt igen, nåja, många e nog inte den rätta beskrivningen, utan några fotografer, oftast unga, har börjat fota analogt! Och några äldre har aldrig helt slutat att fotografera analogt! Men i den stora fotograferande massan, så e den analoga fotografin, eller filmfotografin, som ett loppspott i Mississippi! Ifall någon blir orolig! ;)

Och jag har framkallat två rullar film idag! HP5+! Två rullar tar en halvtimme! In i mörkrumssäcken, in i dosan, osv, osv, ock så framkallning och fix!
Sedan skölj i en halvtimme innan hängning i tvättstugan! Kan nog lägga upp bilder, om någon bild blir bra, tidig i morgon! :)

Det här e en del i det som man nog kan kalla för Slow Photography! :)

Vad övrigt,
så letar vi ett annat boende! Vi har funderat på det här under en tid! Att ha hus är mycket trevligt, men tar tid, man måste ha intresse och kraft och vi blir inte yngre! Märkte det när jag stod på en stege i två timmar i går och friserade två äppelträd! Kände av det litet när jag lyfte typ 104 pelletsäckar för en månad sedan! Jag vet att jag kan få pellets hemlevererat på pall! :)
Men i alla fall, nu e det så här och hoppas att någon  e intresserad av ett äldre suteränghus med vedspis och pelletsvärme! (Pelletsdriften tex. hjälpte oss att få ganska normala elräkningar för några månader sedan) Men vi har en luftvärmepump! :) Och tomten, den känns numera väldigt och tråkigt stor! Annat va det tidigare! :)
Men några vi känner påstår att husläget e hyffsat bra i alla fall! Ett lugnt läge i centrala Gnesta, fem minuters promenad till Gym/simhall/skola, butiker, bank, Vårdcentral,  Systembolag, Pendel och Regionaltågsstation, där Regionaltåget tar 45 minuter till Stockholm C!
Låter som en annons i Hemnet va! :)

Men som sagt, inget är för evigt!

Nu dags för filmupphängning!

/Bengan

Inlagt 2022-04-04 18:06 | Läst 603 ggr. | Permalink
Sälj huset så får du mer tid till din omhuldade slow photography och innan du blir för gammal. Lycka till!
Svar från Benganbus 2022-04-05 08:01
Tack för det Sven! :)
/Bengan
Flytta? Stor grej! Men ni har ju klarat det förr så det ska väl gå nu också!

(Hustrun o jag var och tittade på hus några kvarter från ert för några år sen. Bra trakt tyckte vi, både kvarteren och din Hemnetlista, men inte huset ifråga, intressant men problemtyngt.)
Svar från Benganbus 2022-04-05 08:01
När vi flyttade hit, så va vi mer vältränade! ;) Då va stor tomt, pellets och liknade bara kul och intressant!
Nu känns det inte riktigt lika intressant, nu lockar mer ett praktiskt boende som ger mer tid för att resa och vandra! :)
/B
Sålde huset 2016 och flyttade in i lägenhet. Jag är ju yngre än dig, men hade ledsnat på underhållsarbeten och skötsel av stor tomt. Samt att 7 rum är mer än man behöver på 2 personer...
Tror säkert det finns intressenter på ert hus.
Mvh Bengt



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg