Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5728 // Fjärran från vimlets yra!

Formuleringar dyker upp i huvudet som man minns som kan passa in på en nuvarande händelse även om formuleringen kommer från en fjärran film, och en film som kanske inte va så bra, om man tänker efter! Med det jag vill säga, att det va lugnt på Gotland i veckan, någon skulle kanske tycka att  det va för lugnt! Vi gillade läget i alla fall! Även om vädret var aningen kyligt! Det finns kläder! :) Och Visby innerstad va såklart ganska tom, om man jämför med hur det är under sommaren!

.

Vi gjorde en del utflykter, bla till Närsholmen, men även till det forntida hövdingahögsätet i Stavgard,  där Beowulf  bodde, och fikade sedan i Hemse på ett retrofik! I Visby blev det såklart mat på Bakfickan och på en äkta italiensk pizzeria bla!

En av de finaste stunderna den här gången, det va fikastunden ute på Närsholmen! Vi hittade ett söderläläge c:a två meter från strandkanten! Där sitter vi och njuter i solvärmen, hör vågor och pratar om livet, vad det nu är!

Det blev mest bilder med Dogmakameran, men även en del analogt! Contax G2!

Nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2022-04-03 08:45 | Läst 722 ggr. | Permalink
Ser mysigt ut. Har ni bil med er eller hur tar ni er runt? Hyr ni in er på samma ställe eller ni byter hotell/stuga?
Tar gärna emot tips!
Nyfiken för vi planerar också att åka till Gotland "off-season".
// Conny
Svar från Benganbus 2022-04-03 09:14
Vi tar ofta med oss bilen, för ibland lockar Fårö, och använder de erbjudanden som kan finnas i lågsäsong via Destination Gotland! Typ båtresa, T/R, två personer + bil, sittplatser på båten och så fyra nätter på hotell med frukost, gärna mitt i veckan, det kan bli runt 6000:- totalt!
Helt Ok tycker två pensionärer! :)
/B
Ps. Vill man bo litet utanför Visby så kan boendet bli billigare! Men vi tycker att gångavstånd mellan hotell och matställe är bra om man tar en öl till maten! :)
connyM 2022-04-03 10:22
Tackar tackar. Det ska jag kolla upp.
// Conny
Mycket snygga svartvita bilder båda två! Fin stadsmiljö och spännande med skuggan av enen samt vägen som svänger snyggt.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Benganbus 2022-04-03 10:27
Tack för det Bjarne! :)
Mvh Bengan
Hej Bengt.
Det er 2 dejlige s/v fotos, med gade/by-billedet som min favorit. Er det taget med din TRI-X simulering ?
Med venlig hilsen fra Eik.
PS: må jeg "stjæle" din betegnelse - "Dogmakameran" ?
Svar från Benganbus 2022-04-03 14:54
Tack för det Erik! Bilden e tagen med en feg simulering, bara svartvitt + gulfilter! Självklart kan du använda Dogmakamerabegreppet om våra fantastiska Fuji X100-kameror! :) För Fuji X100 är en Dogmakamera! :)
Mvh från Bengan



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg