Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5719 // Rökstenen, och att fota med en äldre kamera med bara en lins! Och Tårtan!

Bra fart på det här bokförlaget, boken kom bara några dagar efter beställning! Förlaget kanske även har ett eget postleveransbolag! Det verkar just nu vara två eller e det tre olika postbilar som kör post till oss, och alla landar på olika tider under olika dagar! Hur som helt, mycket spring e're till brevlådan!
Har börjat läsa i katastrofboken, och det finns en antydan att det här skall vara en populärvetenskaplig bok! Fan trot sa Relling! Hur som helst, mycket intressant!

Författare till boken är Henrik Williams

.

Skall pröva att slöfota ett tag med en äldre kamera! Slöfota = man ställer allt på A liksom! :) Men då kan man inrikta sig mer på bilden och det kan nog vara bra! Låter 2/18:an sitta på! En kamera en lins! Då blir det som en Dogma-kamera! Farliga ord att skriva! ;)
Å visst e kameran gammal, den kom 2012! Men numera blir nog de flesta moderna kameror fortare äldre, det känns så i alla fall! Men om man tänker litet som förr, så e tio år inte så gammalt!  Hur som helst, kameran fungerar mycket bra, så det e bara att köra på!

Nog om detta!

/Bengan

Ps. Som sagt, idag Tårtan!

Inlagt 2022-03-23 07:58 | Läst 996 ggr. | Permalink
Tja, lite fler än en lins finns det nog i det objektivet ändå.... ;-)
Svar från Benganbus 2022-03-23 09:09
Försöker hänga med i det moderna fotospråket! :)
B)
Svar från Benganbus 2022-03-23 11:39
Kom att tänka på en sak vad gäller Dogma-kamera, Fuji X100 vore nog en intressant kamera för Dogma, då den har fast optik! Fel inte optik, lins säger ungdomarna! :)
B)
Hej Bengt.
Som dansk förvånar det mig lite att ni äldre svenskar låter sig "luras" av er ungdom, för att använda det engelska ordet "lins". Gott nog i en "svenskifierad" version "lins" :-) Det brukar vara vi danskare, som tar in många engelska och amerikanska ord i vårt språk. Hos mig heter det objektiv - linser är antingen något man köper hos bagaren eller hos grönsakshandlaren. Eller kontaktlinser :-)
Jag vågar för tillfället inte skriva det ordet där du vet, men det kanske kommer när jag kan andats igen :-) :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik/DK.
Den måste jag ju ha tag på! Boken, alltså. Katten också att jag gjorde slut på budgeten för bokinköp i går när jag beställde "Hur orden får mening" av Peter Gärdenfors, https://www.adlibris.com/se/bok/hur-orden-far-mening-9789127175839 Ännu mer försmädligt är att jag åkte på frakt för den, det hade jag sluppit om jag råkat se "Handbok för språkpoliser" av Sara Lövestam https://www.adlibris.com/se/bok/handbok-for-sprakpoliser-9789164206923 som kostar ungefär som frakten. Nåja, blir kul när budgeten är påfylld!
Svar från Benganbus 2022-03-23 12:34
Suck, här kommer länkar till fler intressanta böcker! Vg sluta genast med det! ;) ;)
/B
aasaboe 2022-03-23 16:27
Nä, inte går det att sluta med det ;-) Så här kommer några till som jag haft ett tag och läst ett par gånger:

Tore Janssons "Språkens historia" https://www.adlibris.com/se/sok?q=spr%C3%A5kens+historia
och "Språken före historien" https://www.adlibris.com/se/bok/spraken-fore-historien-9789113084688

och Sverker Johanssons "På spaning efter språkets ursprung" https://www.adlibris.com/se/bok/pa-spaning-efter-sprakets-ursprung-9789127169104

Lisa för själen alla tre om man som jag inte tror på Noam Chomskys teorier om "hopp i evolutionen" som plötsligt skulle ha lett till en grammatikdel i hjärnan hos någon av våra förfäder.
Problemet är att det nu kommit tre helt nya böcker/tolkningar av Rökstenen. Vilken ska man tro på?



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg