Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5715 // Ett jävla solsken! Och att aldrig vara nöjd!

Ok, det är titeln på en bok, "Ett jävla solsken" alltså, men det känns litet så idag när solen skiner och man kanske tänker fotografera! Fotografi skall ha lämpligt ljus! Vad lämpligt ljus är kan såklart diskuteras! Jag tog några bilder via min nya Fuji-adapter i går! Med Canon RF-linsen 1,5/35 mm på X-E1! Canon-linsen har ett näravstånd på en meter! Inte så praktiskt, moderna linser har ofta ner mot o,3 meter typ! Och det här visar väl grunden för vårt framåtskridande! Att man inte e riktigt nöjd med bara en meter, utan "behöver" något bättre, i det här fallet en lins med bättre näravstånd för att inte bli ställd i sitt fotograferande! ;)

Igår fick jag lösa det hela med att flytta mig själv några decimeter!

I dag en del läsning i DN, men inte så upplyftande läsning! Men hittade en artikel av Bengt Ohlsson där jag känner igen mig själv! Alltid något!

Nog för nu!

Bengan

Inlagt 2022-03-19 07:21 | Läst 709 ggr. | Permalink
Bengt Ohlsson:

"grejen man vill ha försvann ur sortimentet i jämnhöjd med Reinfeldts andra mandatperiod, och så hittar man något annat i stället, en ny modell, och då måste man bestämma sig för om man ska ta det stora språnget och köpa den nya modellen vilket känns oöverstigligt eftersom den alltid verkar lite sämre och fulare"

och

"när blev limmandet, tejpandet och stoppandet en saggig syssla för B-människor?"

Mitt svar: Då Sverige tappade fotfästet.

Tack Bengan för tipset!
Min dotter frågade mig härförleden, i ett sånt där samtal man har ibland, varför går du och din generation ut i snickarbon när nåt går sönder? Det är en bra fråga.
/Gunnar S



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg