Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5714 // Varför gå i kloster Ofelia? Och så Dogma 22!

Jag vet inte om min tillfredställelse va större förr när jag fjällvandrade, åkte skidor eller fotograferade! Men det va i alla fall annorlunda, och med en nutida jämförelse, kanske enklare på något sätt? Å andra sidan, det fanns inte så mycket annat att välja på!
Idag finns det grupper i olika områden, som på något sätt vill backa till det litet enklare, till det litet mer ursprungliga i livet! Så kan man väl säga? Litet som att gå i kloster kanske? Nåja, kloster light! ;)

Och i fotografi så fotar några med "enklare" grejer, även om det ändå är digitalt! Jag tänker på fotografen, som jag berättade om tidigare (här är länken) som köpte en Fuji X-E1 och ett äldre analogt objektiv! Och med det fotade han under ett år! Och det gick bra! ;)

Och en del backar ännu längre, till det analoga fotograferandet! Nu har ju en del ungdomar också upptäckt "riktig fotografi", som dom kallar det analoga!

Vad gäller dagens fototeknik, nu talar jag om oss amatörfotografer, så finns det hur mycket bildhjälpmedel som helst! Både i kameror och i efterbildbehandlingen! Men ännu så länge måste man i alla fall rikta kameran mot motivet, men vänta bara! ;)

Ok, för att då komma till sak, det verkar som det här superhjälpmedelfotandet inte gör alla tillfreds! Man e inte riktigt nöjd med allt det nya fina! ;) Nu e den här missnöjda gruppen väldigt liten, annars skulle marknaden såklart reagera!
Och som en jämförelse, det är väl ungefär som när en musiker tar upp sin gamla akustiska gitarr, för att se om hen fortfarande kan spela på den, och efter ett tags spelande, så vaknar något, både i känslan och i blicken! Hen återupptäcker något spännande som legat vilande, något som blir både nykul och nyinspirerande!   :)


Och nu till något annat, men ändå ett näraliggande ämne!
Dogma 22! (22 står för år 2022) För att det skall bli en riktigt Dogmaaktivitet, ni vet det där med "en kamera, ett objektiv", så kanske en Fuji X100, första modellen, vora en utmaning att ha som Dogmakamera!  ;) Jag säger inget mer om det här ämnet just nu! :)

Idag kommer Sessan till oss! Sessan är en Bichon...
Efternamnet kommer jag inte ihåg! Ursäkta mig Sessan!
Sessan skall bo hos oss nästan en vecka! Jag ser fram mot det här! Mycket! :) :)

Nog för nu!
/Bengan

Inlagt 2022-03-18 08:17 | Läst 858 ggr. | Permalink
Man kan fotografera på många olika sätt. En kamera - ett objektiv , eller som idrottsfotograferna på OS - fjorton kameror, 34 olika objektiv med brännvidder från vidaste vidvinkel till längsta tele, man kan fotografera som fågelfotograferna, med teleobjektiv som ser ut som bazookas, och man kan fotografera med sin mobiltelefon. Man kan också fotografera analogt, eller digitalt, eller med en fotografisk emulsion (egentligen suspension) på en glasplåt.
Jag tänker att allt det här är bra och fungerar, för olika behov, olika situationer, olika människor. Det viktigaste är ändå att man tar en bild, att man dokumenterar en situation, ett motiv eller en händelse. Eller till och med tar en bild som kommunikation. Hur man sen gör det är ju upp till var och en, lite som vilka verktyg man vill använda.
Men visst finns det en trend tillbaka till det som var förr. Man ser det också i snickeriverksamhet, där det finns en tendens att överge de moderna maskinerna (power tools) för att börja använda gamla handverktyg - tänk en riktig, en gammaldags rubank till exempel jämfört med en DEWALT DW733 Typ 2, planhyvel 1800W.
Det är intressant.

Kan det vara Havanais? Eller Frisé? Eller kanske Bolognese som efternamn? Gulliga små hundar!

//GöranR
Hej Bengt.
Jag gissar också på Bichon Frisé. Vi/jag passede en sådan liten charmör (om dagen) i några år.
Vi kommer vel att få ett foto på Sessan någon gång?
Om dogma: Min egen lilla dogmagrupp med endast 1 medlem, heter "DogmeEM" (EM för Erik Madsen) :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg