Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5711 // Nostalgistädning med några selfie och så Dogma! :)

En av nackdelarna med att fota mycket, det e att man någon gång måste städa upp efter sig! Kasta bilder! Och det är svårt! Å så kommer också den där nostalgikänslan in, och då vill man spara allt! Så lyd ett gott råd, fota inte! ;)

Men nu är det såhär och här e en ny hög med kort jag hittat! Det kallades väl för Sangkopior förr? Vad gäller innehållet på bilderna, så va nog en del saker bättre förr! Jag kom direkt att tänka på Andra huvudsatsen! (Ni som gått plugget, ni vet) Alltså, allt går mot ett förfall! Även vi! ;) Men det e bara å bita ihop, det kunde varit värre! :)

Och så några funderingar om Dogma! Ni vet det där "En kamera, en film och ett objektiv"! Jag kommer ihåg när vi började diskuterade Dogma 07, Johan Ericson och jag! Något som då även va med i diskussionen va begreppet "Slow Photography!" Att ta det litet lugnt när man fotar! Att ta det lugnt kanske kan vara  ännu mer aktuell i dag, för brådskan och även bildjäktet har sannolikt ökat sedan 2007-talet! De flesta av oss "levererar" nog bilder i stort varje dag, fast vi inte jobbar med det! Men Ok, det e nog så här man samtalar idag! Via datorer, mobiltelefoner och kameror! Hur som helst, mycket blir det, och det här ingår såklart i ett samhällssocialt  sammanhang! Men mycket blir det att städa! Tänk på det! Eller det kanske finns städare i Molnet!? :)

Så jag tror, när jag ändå e i gång, att man faktiskt kan fotografera på ett litet annat sätt! Inte ha så bråttom alltså, och inte så mycket! Fota litet mer filosofiskt! Ungefär som när man skriver poesi! Och man behöver inte redovisa vad man gjort  varje dag heller! Man fotar mera för sig själv, och med kvalitet!
Ok Faidros, vad är då kvalitet? ;)
Eller kanske någon annan kan svara på det? ;)

Å då kanske någon också frågar, "får ingen se de här bilderna då?"
Kanske, men inte varje dag i alla fall, men eventuellt senare! Om bilderna blir bra!  :)

/Bengan

Inlagt 2022-03-16 15:17 | Läst 775 ggr. | Permalink
Hej Bengt.
Den frisurer har jeg i øjeblikket - jeg tror enda, at mit er noget længere i nakken :-) Skal klippes i næste uge.
Mvh. Erik.
Svar från Benganbus 2022-03-16 17:18
Det e bra Erik, hårmodet du ser på bilden e mycket, mycket omodernt numera! ;) Och kolla på cykelbilden som skymtar i bakgrunden, hårtestar som sticker fram under cykelkepsen, e det snyggt det? Hårmodet e kort numera! Mycket kort! ;)
Mvh Bengan
Väntar tålmodigt på nya Dogma...
Svar från Benganbus 2022-03-16 18:17
Funderar.... :)
/B
Fischer C4? 1975?
Svar från Benganbus 2022-03-17 07:13
Stämmer bra Peter! Och Slalomskida på opistat, kanske inte det bästa valet! ;)
/B



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg