Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5698 // Selfie before the internet! Kodachrome, Leica M6, Summicron 35 mm!

Ni som varit i Storulvån på våren vet att det är en fin plats för vårskidåkning! Det är lätt att komma dit, bilväg, och det finns fina utförslöpor! Här har jag varit uppe på toppen av Getryggen och sedan åkt ned! Om någon undrar, så går man upp med stighudar på skidorna, och den uppgången brukar ta några timmar! :) Och se'n av med stighudarna, och efter en stunds vila uppe på toppen, så åker man ned! Ni ser spåren av åkningen från kanten! (Åkningen startade en bra bit ovanför kanten) Nu är det här ingen bra fotovinkel för att visa branthet, utan brantbilder skall tas uppifrån, då ser man att det e brant! :) Och vad gäller åkningen utför, så är det viktigt att hela tiden köra i snygga och jämna svängar hela vägen, utan avbrott, trots att det hugger till ibland, annars blir det inte snygga spår i bild! Det e även viktigt att åka jämnt utan avbrott och att inte stanna, ifall någon ser åkningen på håll!  :)

Så här e jag ganska darrig i benen, och sedan stå stilla för att ta en selfie med en nästan rak arm, då närgränsen på Summicronobjektivet kräver det, det va litet knepigt! Men ljuset tillät en snabb tid och även en bra nedbändning så det funkade bra!

Och jag använde diafilm vid all fotografering på den här tiden!

Bilden väcker en del andra minnen också! Den blå jackan som skymtar, den hade vi köpt i Åre! Man hade nyligen startat upp ett litet klädföretag som man kallade för Peak Performance! Det här va 1980-tal! Och i sammanhanget kommer även andra minnen ! En av ägarna till företaget va bra på puckelpist! Så jag låg i pisten i Åre och fotade honom när han åkte puckel! Och blev ganska nedstänkt! För det va blötsnö! Jag fotade med en lånad Nikon med motor! Tror att de bilderna sedan användes i någon form av reklam! :)

Så kortfattat, mina upphittade diabilder väcker en del minnen!

/Bengan

Ps. Tror faktiskt jag har den här jackan kvar! Jag hade den vid långfärdsskridsko för några år sedan i alla fall!

Inlagt 2022-03-07 09:37 | Läst 646 ggr. | Permalink
Bra skannat!
Kodachromen har ett stort tonomfång (dynamiskt omfång) för att vara dia - men det är ingen lätt sak att alla gånger förverkliga det vid skanning. Bra gjort att få teckning både i snön och att få en rimlig färg på himlen - Kodachrome är ju lite överreaktiv för blått. Sedan är ju bilden en mardröm med ansiktet till stor del i skugga - och du har ändå fått fram det utan att det har fått julskinkans färg (Kodachrome är lite överreaktiv även för rött).
Snyggt jobbat!
Kul att läsa storyn bakom bilden! Jag förstorade bilden och gillar komp, blåvita färgskalan, spåren i snön.
Bra bild men lite väl mörk i skuggorna på min skärm. Lite fix i PS så är det ordnat. Beträffande Peak Performance så hade jag en del jackor från dom men så kom 2000-talet och deras kläder blev mer fokuserade på folket i storstaden så jag tröttnade på PP.

/Stephan
Svar från Benganbus 2022-03-08 19:44
De mörka skuggorna e solbränna Stephan! :)
Om jag inte missminner mig så hade jag varit och cyklat på Mallorca innan, å så mera sol här! Det blir solbränna det! :) Men efter ett antal år, så kom eftertankens kranka blekhet! Jag har tagit bort några små mörka hudfläckar, men dom va godartade!
Så kan det gå!
/B
Sjukt häftig bild, snyggt med skidspåren bakom.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg