Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5697 // Matigt bröd och att somna framför Tv! Och så litet om diafotografering!

Typisk Diabild!

Å så tystnaden vid frukostbordet, det e då de egna tankarna far iväg, å då kommer ofta en blogg! :) Varning för tystnaden alltså! ;)

Vad gäller matigt bröd, så hade jag inte riktigt fatta begreppet tidigare, jag tänkte nog på bröd med ett matigt pålägg! Nu förstår jag bättre! Det här brödet som vi köpte på hembageriet i Gnesta innehåller en mängd saker, bla. nötter, frukter, russin så något pålägg behövs inte! Matigt bröd alltså! :) Fast jag tar ost på mackan ändå! :)

.

För övrigt fortsätter jag läsningen av Bo Gräslunds Beowulfkvädet! Varför kanske man kan fråga sig! Tja, de e väl för att kompensera den dåliga skolgången jag hade en gång i världen, åttaårig folkskola! (Man får inte bli ett offer, utan det e bara att kämpa vidare) Nu va även de här åtta åren något upphackade, då jag bodde växelvis hos min mormor och morfar i Strängnäs och så hemma hos min mamma i Sibirien! (Sibirien ett bostadsområde på övre Norrmalm i Stockholm) Min mamma var ensamstående, och arbetade heltid, så jag fick klara mig mycket själv! Tror man kallade det för nyckelbarn på den tiden! Barnet hade en nyckel runt halsen för att komma in då ingen va hemma! (Dagis och Fritids va inte uppfunna då) Även den här beskrivningen e historia! :)
Så de här åtta åren i skolan, det va nog mest bara på papperet! :)

Så därför försöker jag läsa igen en del saker, bla historia som jag tidigare missat, och just nu e det Beowulfeposet! Tack Bo Gräslund för den här distansundervisningen! :) Och vad gäller Gräslund i övrigt så är jag mycket imponerad, tex av hans förklaring av Egils död! I Eddan så är det en mycket underlig beskrivning om en folkilsken oxe som dödar Egil! Men den skrönan, ursäkta, är berättad fem till sexhundra år efter händelsen, ordens betydelse förändras liksom! Så det va ingen oxe inblandad, utan Egil fick ett svärd rakt över huvudet, och av det så dog han! Känns mycket logiskt!

Det va det, litet knapphändigt kanske, om en åttaårig folkskola! De e en längre skola numera! ;)

Vad gäller dia, så e det inte så mycket att säga annat än att jag har tre banankartonger fulla med dia! Jag försöker se det positivt att jag bör hitta intressanta saker,  när jag öppnar kartongerna, så blir det nog som han Carter sa, ”Jag ser underbara ting!”  :)
Och jag skall börja gå igenom diabilderna snart! Det har jag lovat!
Fast tre banankartonger tar väl inte så mycket plats?
Om man ställer dom ovanpå varandra! :)

.

Och vad övrigt, så nickade jag till framför Tv i går kväll! Så jag föreslog att vi kunde se resten av deckaren i morgon i stället! Tack! Orsaken till min trötthet va nog flera saker, först pelletslyftandet på något ton under dagen!

.

En viss trötthet har även här insmugit sig i blicken!  :)

Och sedan att vi resten av dagen hade kärt besök av två snart sexåringar, som vi bla. gick på kafe med! Och så åkte vi pendeltåg för att lämna tillbaka det kära lånet till en förälder framåt kvällen! Så allt det här, först pelletslyft och sedan hjärtesällskapet, som såklart utgör en del extra anspänning och ansvar, så kortfattat, man e inte tjugo år längre! :)
Men det va en härlig dag! :)

/Bengan

Inlagt 2022-03-06 09:06 | Läst 682 ggr. | Permalink
Hej,
Under de 8 åren i skolan var det förmodar jag ordning och reda och du lärde dig troligen mer än dagens undervisning i 9 år. Jag gick 9 års enhetsskola i Linköping och hade en sträng folkskollärare. Dessutom va jag en krävande ordningsman som skrev in alla frånvaro.
Den stora skillnaden är att vi hade inte internet.
Ha det väl
Bob
Svar från Benganbus 2022-03-06 11:27
Jag tror den nuvarande tiden kan kallas för splittringens tid! :) Det finns för mycket ovidkommande, och där spelar internet såklart in! Det blir varken hackat eller malet i skolan! ;)
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg