Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5695 // Betänketid! Och inget är för evigt! ;)

Jag har skrivit om det här förut, tystnaden vid morgonfikabordet! Att kunna sitta och fika utan störande ljud, från tex trafik eller liknande! Och även kunna få tänka tanken färdigt utan att bli avbruten! Nåja, nu har vi grannens hund som hörs några minuter nästan varje morgon! ;) Men det gör inget, för det är en mycket trevlig liten hund som heter Ymer!  Men annars så upplever jag det här tystnadssittandet som en stor lyx! Det e i stort bara prasslet från tidningen som hörs! Och ingen radio eller liknande, för jag har Orson Wells radioutsändning i starkt minne! Man skall koncentrera sig på en sak i taget! Annars kan man göra tokiga saker!

Och i går va det fotofika på Viksängen, det e en bra och mycket trevlig social träning efter pandemin, där det nog blev för mycket internetsittande! Läste i DN om motion, man behöver inte gymträna hårt så svetten sprutar, utan det räcker att röra sig varje dag! Varje dag alltså! :) Med både armar och ben! Tex att gå och handla! Och få upp pulsen, och efter det ta en liten kortare promenad på en halvmil! :) Och sedan bära in några pelletssäckar! :) De e det vi e gjorda för en gång i världen, att gå och hämta maten alltså! Pelletssäcklyftandet kom in senare i evolutionen! Det e ett modernt påfund!
Å det här med att "jag har nog en bra en grundkondition", det e fake news! "Kondition e en färskvara, så försök inte", det blir jag ofta påmind om! ;)

Å så har jag blivit medlem i en klubb sedan någon månad tillbaka! Högtblodtrycksklubben! Men det verkar inte vara en så himla unik klubb har jag fattat, högt blodtryck alltså, det trodde jag först! Fick några tröstens ord nere på Vårdcentralen sist jag va där, "Du har klarat dig ovanligt länge!" Ok, det e väl så man får se det!

Annars inga fotonyheter! Det enda jag går och funderar på är om jag behöver en Turboadapter! ;) Under tiden funderandet pågår så fortsätter jag att fota omodernt eller trendigt, det beror på vilken sida om ämnet man står på! Andra ickenyheter är att det numera ligger fyra oframkallade rullar i kylskåpet! :)

Nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2022-03-04 07:44 | Läst 580 ggr. | Permalink
Det finns de som säger att grundkondition är som kunskap i pianospel. Om man väl har det så sitter det. Och det går överraskande fort att öva upp det.
Vad gäller bilden så “Sharpness is a bourgeois concept”.
/Gunnar S
Svar från Benganbus 2022-03-05 09:09
Intressant! Det kanske kan var ett vilande muskelminne, eller hur man försöker förklara det hela! Tidigare inbanade rörelser verkar vara lättare att få igång igen!
Kroppen är en mystisk varelse :) ibland litet utanför eller kanske även litet innanför vårt medvetande!
Det e bara å bocka och ta emot! :)
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg