Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5693 // Vad blir kvar....? ;)

Bilden har inget med innehållet i bloggen att göra! Fast vid litet eftertanke, så har den det nog!

Alltså, vi samlar på oss mängder av bilder under åren, och ibland krävs rensning, så vilka av bilderna kan vara värda att spara? Hittade två magasin diabilder, och efter att ha rensat bort blombilder, vackra ängar, äppelträdsbilder, och en del gamla hus fotade på en semesterort vid medelhavet, så va det bara några stycken bilder kvar, bilder på människor vi känner! Nu är det inte våra bilder, utan bilder från släktingar som inte längre finns bland oss!

Och bilderna va nog menade att titta på för de som va med på semestereresan, diabildsvisning, och sedan blev det semesterminnesbilder att plocka fram vid något tillfälle!

Det e väl så här som det kommer att gå till, nästa generation rensar bland våra bilder!
Raderar kanske det skall heta! :)

/Bengan

Inlagt 2022-03-02 19:46 | Läst 838 ggr. | Permalink
Jag försöker skjuta upp datorbytet och rensar därför bilder i datorn. Än så länge rensar jag bort dubbletter, .psd-filer mm och sparar bara 1 bild där jag tog många. Utom där det är nåt särskilt skeende.

Behåller 1 DNG och 1 jpg av de bilder jag gjort något av.
Cartier-Bresson publicerade max 3% av alla bilder han tagit. De flesta av oss, i alla fall jag, har nog svårt att komma upp i 1% =)
Nja, den där bilden har väl en hel del med bloggen att göra. Att lägga i den där mappen eller kuvertet med extra viktiga bilder att spara. Det finns såna bilder också, om än betydligt färre än vad man i förstone tror.. Men visst finns de.
/gunnar S
Själv är jag alldeles för dålig på att rensa/radera. Kanske inte nödvändigtvis för att jag vill spara alla utan snarare för att jag njuter mer av själva fotograferandet, det som leder fram till trycket på knappen. Det som kommer sedan med att gallra, katalogisera och organisera är mer ett nödvändigt ont.

Ett annat problem jag kommit fram till är att de bilder man tycker bäst om först, de snygga bilderna på blommor, ängar och hus snabbt tappar i värde medans de bilder man först ratade på personer man träffar varje dag blir väldigt värdefulla över tid. Dilemmat blir att det jag vill slänga idag vill jag spara i morgon och vise versa.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg