Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5691 // Vårskidåkningskänslan börjar vakna! :)

Hela nedresan från toppen syns inte, det här e bara den sista biten ned mot fjällstationen! (Den gamla fjällstationen) Fina spår va?  :)

Man kan väl kortfattat även säga, visst va det kul att åka skidor i backar med lift, men efter några års skidåkning så började jag tröttna på allt "skrammel" i backarna! (Musik, kioskköer, liftköer osv, osv) Så vi hittade en lugnare sätt att åka skidor på och på lugnare platser och då under en udda årstid! Våren! Skidområden på några kvadratmil fanns det fram och över midsommar och det va mycket lugnt och tyst! Förutom ljudet från någon rovfågel då och då! ;)

Nu har det kommit ljud även här, tror det kallas för "äventyrsturismen", man åker snöskooter och helikopter upp till topparna! Vilka äventyr! ;)

Så den här bilden e från förr! Vi bodde i Åretrakten och va det en fin dag, så kunde vi åka till Storulvån! (Men här va jag nog ensam) Man gick upp till toppen med stighudar på skidorna! Och det gällde att skydda sig för solen! Ni ser hur det ser ut i bilden! Men det enda riktigt stora problemet när man åkte ensam är nog fotograferingen! ;) För det va viktigt även på den tiden att visa vad man gjort! Så här fick jag fota mina snygga svängar efter att jag stannat! :) Nu va det inte helt optimalt att åka med en rygga som här, det blev litet medvridning i bland, men det va bra att ha med litet överdragskläder och matsäck!

Och då tog det såklart litet längre tid att få fram bilderna förr, för det här e diabilder!

Å va det bättre förr då, kanske någon frågar? :)
Det vill jag inte svara på, men jag kan väl säga så här, det va i alla fall väldigt skönt annorlunda! :)

/Bengan

Inlagt 2022-02-28 10:06 | Läst 1548 ggr. | Permalink
Annorlunda är sällsynt numera, vart du än åker.
Ser helt underbart ut! Och bättre för - en del såklart. Häsningar/ Björn
Härlig vinterbild! Dock är jag skåning och har lite vårt för att kasa omkring på nederbörden.
instämmar ang "skrammel i backarna"

fin bild, snygg sväng....
Fin bild på riktig vinter. Tre arbetsdagar kvar och sen bär det av till Kuusamo på vintersemester. Där skall det bli skidåkning, dock enbart horisontellt för min del men damen i huset lär väl skall köra lite vertikalt också om jag känner henne rätt.

Jag har faktiskt varit i de där områdena och vandrat en vecka i september, det var väl 1994 om jag minns rätt. Då gick vi Storulvån-Blåhammaren-Storerikvollen-Sylarana-Storulvån. Vi har flera gånger talat om att göra ett nytt besök, men hittills har det blivit ogjort. Men kanske ännu nån gång.

Tommy S.
Tack för peppande och förstående kommentarer! :)
/Bengan



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg