Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5690 // Test av Turbon igen!

Varje torsdag så är det fotofika på Viksängen i Södertälje! Oj då kanske någon tycker, varje torsdag! Men man behöver inte komma varje torsdag! Men om man har vägarna förbi, så e det bra att veta att det är fotofika varje torsdag runt 14.00! :)

Idag va det planering inför bildutställningen i ABF-huset i Södertälje nu i helgen!

Och jag passade på att testa min Nikon 2/35:a via Turboadaptern på min Fuji X-E1 igen! Tack Ronny! Kortfattat, visst blir det litet stort på Fuji X-E1, men intressant och kul! Och det fungerar! Här kommer bilder! Men Obs, det är ett reportage där folk rör sig hela tiden och skärpeinställningen e manuell! Så det blir ingen skärpetest utan mera en handhavartest! Men det intressanta är att Nikon 2/35 mm fungerar som om det satt på en kamera med fullformatssensor!

Och alla bilder e tagna på full öppning såklart, allt annat e fegt! :)

.

Så en sammanfattning! Det poisitiva med Turboadaptern är att Nikon objektivet blir som om det satt på en analog fullformat, 24 x 36 mm, trots Fujis mindre sensor! Nu är Nikonobjektivet litet stort redan från början när det sitter på en analog kamara typ Nikon F, och objektivet  blir inte mindre med en adapter på! Men det funkar åndå! Och vad gäller skärpan så räcker den mycket väl för mig! Och det här är en kul grej, helt klart, och att fota skall ju vara kul! :)

Nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2022-02-24 18:38 | Läst 1527 ggr. | Permalink
Kul med `turbon´. Har du aldrig testat dina Contax G-gluggar på Fujin med vanlig adapter?

Stephan
Svar från Benganbus 2022-02-24 22:01
Turbon e farligt kul! :)
Jodå, jag har en adapter för G-objektiv på Fuji! Men det blir för skarpt! Planaren e mer än overkill! :)



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg