Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5685 // En Rosenlundare från fjällen! ;)

Nu vet jag inte om det va svårare förr att hitta sina egna vägar, men jag tror inte det! Men det krävde litet mer tid och kanske litet nyfikenhet! Numera e vi är ju omgivna av goda råd och tips hela dagarna! Så man behöver inte vara så himla nyfiken själv! ;) Eller för att tala klartext, vi ligger i centrum av en massiv marknadsföring vart vi än vänder oss!
Jaha, vad e det för fel med det då att få tips och råd om bästa hotellet eller bästa resan eller bästa laddstationerna och de populäraste matplatserna under resan? Ellet vad gäller oss fotografer, att få tips om bästa kamerahandlaren eller den bästa kameran eller de bästa gatufotoplatsen! Man spar ju en massa tid och slipper välja fel! ;)

Nu sitter jag och tittar på diabilder från förr, och kommer ihåg! Men tips och råd fanns såklart även då! "Bra fiske? Åk till Rågen!" "Bra skidåkning? Åk då till Jotunheimen!"  ;) Så visst fanns det info även då på något sätt, men inte i den mängd som det finns nu och inte så affärsstyrd!

Se'n kan man ju undra varför vi gjorde vissa saker förr, även udda saker! Svaret e nog, för att det gick att göra även då!
Och det gick även att göra saker utan att lägga ut det på Youtube! :)

Och så till saken, Rosenlundsbilden från fjällen! Rosenlund finns även där! :) Vi firade jul några gånger i fjällen, det va ganska lugnt under julen, de flesta vill fira julen hemma! Här e vi på hemgång och ser bort mot Håckrenmagasinet vad jag kommer ihåg! Och snart kommer vi till vindskyddet uppe på Ripkallhöjden! Solen går ned och kylan börjar komma! Se'n åker vi ned på en fd. slåttermyr och har där bara några kilometer fram till härbret som vi hyr! När vi åker över myren hör vi varg i fjärran!

Så va're med det! :)

/Bengan

Ps. För den tekniskt intressade! Kamera M Leica, 35 mm Summicron, Kodacrome dia! Skidor Ulriken Utfor (Från Platou Sport i Bergen) med Rottefella tåtelesmarksbindning och Asolo skidpjäxor! Haglöfs anorak och turryggsäck! :)

Inlagt 2022-02-21 11:48 | Läst 645 ggr. | Permalink
Det är Turistföreningens fel!
Svar från Benganbus 2022-02-21 14:08
Turistföreningen har förstört många lovande fotografer! ;)
/B
Fin bild. Har du mörkat ner den? Ser en Kant i vänster som är ljusare.
Klart härligt till fjälls närsom
Även jag har hört/sett varg
Mvh N
Svar från Benganbus 2022-02-21 14:06
Tror det är ett ljusinsläpp på filmen! :)
/B
Ps. Tänkte beskära bilden, men det fick vara! Allt som syns i diaramen e med, även ljusinsläppet! :)
Bra text det här. Om alla som ska uppfinna hjulet igen, inte minst i fjällen, och gärna i en blandning av spandex och merinoull under strapats. Vilket får mig att tänka på den där fyrtiotalsbilden med skidåkaren som stretar i motförslut, samtidigt som någon, utanför bild, skoffar snö mot åkaren. Det är mycket tydligt en arrangerad bild. Jag tror den finns publicerad i någon av STFs fotoårsböcker. Apropos Rosenlundare.
/Gunnar S
mombasa 2022-02-22 16:10
Fotografen är Astrid Bergman och den är publicerad i fotografisk årsbok 1950.
/Gunnar S



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg