Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5684 // Jag hittar diabilder! :)

Jag har åkt skidor några år, dryga femtio i alla fall! Och mest med slalomskidor typ! Men för en dryga trettio år sedan så prövade jag på telemarkskidåkning! Det va populärt på orten där jag arbetade! Tror man då kallade det för personalsvängen! Och nu fick jag börja att trilla igen! :) De flesta som då åkte Telemark hade en utrustning som fungerade bra både i pist och på fjället! Och på våren, eller försommaren, så fortsatte skidåkningen i Storulvån eller i Norge! Det fanns inga liftar, utan man satte stighudar under skidorna och gick upp på fjället! Sedan av med stighudarna och ett åk ned! Det kunde ta en tre, fyra timmar att gå upp och c:a tio minuter att åka ned! Det kunde ta längre tid att ta sig ned om det tex. va bristande skare! ;) Men ibland, någon enstaka gång, så öppnade sig himmelen!
De va någon gång då det hade det bildats en hård yta på hela fjället och sedan kommit en tio till tjugo centimeter nysnö och lagt sig ovanpå! Då öppnade sig himlen som sagt! :)

Nu är bilden här inte från någon friåkning vid Storulvån utan är tagen i Snobbrännan i Åre! Ni som kommer ihåg, vet att man åkte i Snobbrännan för att synas för dom som va på väg upp stående i Hinkarna! :)

Men det va länge sedan vi åkte skidor i Åre, vi kan fika där då vi åker till Storulvån på våren! Men Storulvån har också förändrats! Numera är det fin asfaltsväg med räcken, så det går knappt att ställa sig vid sidan av vägen om man vill gå upp en annan väg till skidåkningen, och så är det parkeringsautomater framme vi fjällstationen! Suck! ;)

Nu låter det här som att jag tycker det va bättre förr! Kanske inte, men mycket annorlunda va det i alla fall, och inte så "upptrampat", om man får uttrycka sig så! :)

Ok, de va det om det och fler diabilder från förr kommer!
Var så säker! :)

/Bengan

Ps. När vi gick på afterski på Dippan i Åre så blev vi inte blöta om fötterna! :) Alltså, vi behövde inte ta av oss telemarksskorna för dom hade gummisula! Alpinisterna måste ta sig skorna, för dom hade en annan och hårdare sula! :)

Inlagt 2022-02-20 19:17 | Läst 760 ggr. | Permalink
I Åmål är det fortfarande "förr". Inga trafikljus och inga P-automater. Ibland när jag är hemma önskar jag att det fanns. Men Åmåliterna är konservativa.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg