Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5682 // Ny dag i universum! :)

Skidorna här är specialskidor som Atomic tillverkade för Platou Sport i Bergen! Skidan heter Ulriken Utfor! Skidan är gjord för en tävling som kördes på ett berg utanför Bergen som heter Ulriken! Men för att förtydliga det hela, det här är även en utmärkt fjällskida, som går att ha stighudar på, och skidan fungerar även för tur i skogsterräng! Nu ser texten på skidan litet konstig ut, det beror på att diat va felvänt vid skanningen! :)

Och jag sitter med DN vid morgonkaffet och tycker att DN skriver för litet om fotografi numera! Saknar Sara Danius på flera sätt i den svenska kulturen och även i fotografi! Sara skrev bla. om fotografi i DN vid flera tillfällen! Och även om Punctum! Nu e det ganska tyst om fotografi i DN!
DN kanske inte har någon som kan skriva om fotografi längre! Det tycker jag e synd!

Vad gäller i övrigt i världen så har det snöat i natt! I Gnesta i alla fall! Nu har jag borstat bort en del snön från trappen, och tror att jag kan borsta bort snön även på uppfarten! :) Men jag har en snöskyffel ifall! Men visst har det varit mer snö här tidigare i Gnesta! För en femton år sedan va jag uppe på taket och skottade då vi inte va säkra på om taket skulle hålla för den snö som då låg där! Nu e huset från 1940-talet, så det va nog inga problem men vi vågade inte chansa!

Det enda riktigt oroande i närområdet är att vi har skaffat nya kaffekoppar! ;) Och kaffekoppar e viktiga! Det skall kännas bra att dricka ur koppen! En kaffekopp skall vara vit invändigt så man kan se den ungefärliga styrkan på kaffet innan man dricker! Men efter några gånger, så känner jag att jag håller på att bli vän med den nya koppen! :) Att vara vän med sin kaffekopp e viktigt! :)

Sitter även och funderar på om jag behöver en Turboadapter till min Fuji X-E1 så jag kan använda mitt Nikkor 2/35 med bibehållen bildvikel! Mao, så det blir en 35:a även på Fujin! Jag undrar om inte det skulle kunna främja min fotografiska utveckling? ;) Eller om det bara skulle vara intressant och kul! Ok, fotografi skall väl vara kul eller?  :) Eller ”Med kameran som tröst” ;)

Vad gäller snöskottningen, så tror jag att om jag väntar ett tag så kanske det mesta av snön smälter bort! Jag låter naturen jobba åt mig alltså!

Nog för nu!

/Bengan

Ps. Lyssnade på en radioprogram i går! (Väl värt att lyssna på) I programmet berättar Ingmar Skoog om pandemiåret. Ingmar Skoog är föreståndare för Centrum för åldrande och hälsa vid Göteborgs universitet och är en ofta tillfrågad expert när det kommer till äldres liv och hälsa. Under pandemin har han kritiserat politikers och myndigheters fördomar och dåliga kunskaper om äldre människor. Ingmar Skoog ligger bakom det ofta citerade ”70 är det nya 50”.

Vet inte om länken funkar, men ni kan säkert leta rätt på programmet om inte!
https://sverigesradio.se/avsnitt/ingmar-skoog-sommarprat-2021

Inlagt 2022-02-19 08:22 | Läst 842 ggr. | Permalink
Tekniknördet lämnar jag ;) men härlig tur med fin miljö
Har för själv Atomic men vanliga längskidan lättkörd. Min bindning dock driver med mig å kör sin egen stil
Men att 70 plus är det nya femtio njaee men undantag finns och tror mer på livsstil ekonomi och gener som en kombination. Visst livslängden ökar liksom välbefinnandet över lag. Har dock inte lyssnat på radion. Tittar i min närhet
Mvh N
Svar från Benganbus 2022-02-19 10:15
Vad gäller programmet, så beskriver Ingmar Skoog den moderna ättestupan med en viss humor också! Det e nog bra att ta med sig när man själv sitter på hemmet! Humor alltså!
För ingen kommer undan! :)
/B
niniz 2022-02-19 10:19
Humor och skratta är viktigt 🤗
Ser oxå att mobilen driver å ändrar ord som den vill efter jag skrivit ..det bjuder jag på



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg