Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5681 // Beowulftid och test med Turbo!

Nikkor 2/35 mm med Turboadapter på Fuji X-E1!

I dag fotofika IRL på Viksängen! Och det va en mängd ämnen som avverkades! Beowulf såklart, och så gjorde jag en test via den eminenta Turboadaptern bla, och så ett långt snack om vilka bilder som skall visas på vår utställning!

Vad gäller Beowulf så är det som allt annat, forskningfronten går framåt, men tyvärr så använder vissa fortfarande förlegad kunskap! Men så är det, så folkbildningen måste fortsätta!  ;) :)

.

Och så testen med Turboadaptern! Den funkar utmärkt vad gäller att få rätt brännvid i Fujisensorn! Mao, en Nikkor-35:a blir en Nikkor 35:a! Kanske aningen ljusstarkare! Och skärpan blir bra! Mycket bra!

.

Det enda som man kan tycka, det är att SLR-linser blir litet stora på Fuji-X-E1 om man jämför med Summicron 35:an! Men då skall man tänka på att Summicron 35:an bara blir som en 50:a! Så sammantaget, Turboadaptern funkar bra, en så'n skulle jag vilja ha! :) Även om det blir litet stort! :)

.

Som sagt, tycker skärpan räcker bra!

Och som vanligt, ett mycket trevligt fotofika IRL och full rulle på debatten!:)

/Bengan

Inlagt 2022-02-17 18:41 | Läst 883 ggr. | Permalink
Det är väl så med historia att det sker landvinningar i kunskap. För några decennier sedan bråkade man om Sveriges vagga, Om den låg i Birka eller i Västergötland. Det var heta debatter t o m i TV. Västergötland vann väl till sist. Gutarna vinner nog om Beowulf vad det lider.
Fina porträtt på fotokollegorna!
Gillar särskild den översta rutan - alldeles lagom mjuk, mysig kontrast :)

Har du nåt hum om hur Zhongyi-turbon står sig mot Metabones Speed Booster-adapter? Har varit sugen att klicka hem ett exemplar rätt länge för att slippa dribbla alla Nikkor-gluggar på en och samma adapter, men blivit lite skrämd av recensioner och tester online. Samtidigt verkar många vara supernöjda med faktiska resultatet, dvs. bilden i sig :)

Ha en fin fredag!
/Lisa

PS. Ett gammalt blogginlägg med just Metabones-adaptern och Nikkor-O 35/2: https://www.fotosidan.se/blogs/tant-lisa/ungefar-ett-blandarsteg.htm
Svar från Benganbus 2023-08-24 10:29
Hej Lisa, här kommer sent svar! I dag skall jag låna en adapter, 23-08-24, och testa en längre tid, och misstänker att den duger mycket bra! Det jag kan ha synpunkter på är väl att det blir litet stort på kameran! Men e det inte värre saker än så!
Ha en fin dag du med!
/Bengan



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg