Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5679 // Jaha, å varför fototograferar du så himla mycket?

Å fyller sociala medier, hårddisken och även skokartonger med mängder av bilder! Visst e det en bra fråga? Är det för att få kontakt, bekräftelse och tröst (Vårt behov av tröst) i den existensiella ensamheten, jag kanske finns! Eller va e det frågan om? ;)

Ok, jag själv kan lätt hitta på en massa saker om varför jag fotograferar, intellektuellt alltså, men innerst inne, vad är det egentligen som det handlar om! Det här ständiga fotandet, som vi alla gör i dag, ännu mer, just för att det går att göra så i det digitala!
Vad handlar det om! Visst e det en bra fråga va?

Men det är ändå ganska kul och ofta trevligt att fota! :)

Ok, nu till något helt annat! Beowulf igen alltså! :)
Det här med kenningar, i tex Beowulf, där finns det mängder av kenningar och/eller metaforer! Numera e vi så främmande, eller otränade vad gäller metaforer och/eller kenningar så vi förstår inte vad som menas när Fensrisulven slukade solen!
Vi tror det e på riktigt! ;)

Idag något helt annat! Fotofika på Viksängen! 
IRL som man säger numera, för att skilja ut det från vår nya "Brave New World!" :)

/Bengan

Inlagt 2022-02-17 08:23 | Läst 728 ggr. | Permalink
Snyggt korn i denna bilden. Elegant inbuktning i högra kanten. Men att du fotar så himla mycket beror väl på att det blivit en del av ett sätt att leva? En viktig del av alla dessa dagar. Tack för att du delar med dig!
Håller nog med Måns. Att fota är ett sätt att förstärka och tydliggöra verkligheten. Sedan är det en kreativ verksamhar som det är roligt att hålla på med. Jag fotar för min egen del - och jag skiter i nätet.
Jag tycker att det är jättekul med alla mina gamla färgbilder av hög teknisk kvalitet. Jag kan sitta länge och detaljstudera nyskannade halvsekelgamla händelser - och återerinra mig saker som jag annars hade glömt.
Enda jag ångrar är att jag inte fotat mera. Vad beror det på? Hälsar NL
I grunden ett sätt att uttrycka sig, tror jag. Särskilt när vi sen visar upp våra bilder, det är ju ett alternativt sätt att kommunicera, ett alternativ till samtalet. Fin bild, med lagom korn kanske? Hälsningar/ Björn



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg