Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5772 // Leveranstvånget! :)

Gammal 1960-tals bild!

Jag tror många, även fotografer, lider av ett leveranstvång! (Det kanske kommer från arbetslivet) Att ständigt leverera, vad det än är! Men det kanske även e tiden, eller kalla det för internettiden som skapar det här, e du inte på nätet så finns du inte! Och är du där så gäller det att leverera! Och bloggar du inte på några dagar, så finns du inte! ;) Och kommer du igen å blogga, då gäller det att visa nytagna bilder! Många! Det e viktigt! ;)

Nu tror jag inte det här e speciellt bra, massa istället för kvalitet för en bildkonstnär! Men för andra kanske det fungerar!
Och vad e då kvalitet frågar säkert någon! "Jag får jättemånga gillanden!"
Ok, då, ursäkta, massa kanske ändå e ett tecken på kvalitet! :)

Nåja, till saken, jag har hittat några bilder under veckan, plackat ur kartonger som stått litet gömda, så jag kommer kanske, kanske sa jag, att visa några äldre bilder och hoppas att ingen säger, "tar du inga ny bilder nuförtiden!" ;)

Nu e det här skrivet med glimten i ögat, så här ;) men ändå, visst finns det ett leveranstvång i internettillvaron!
"Jag levererar, alltså finns jag! Å gärna nytt hela tiden!" :)

Nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2022-02-10 19:07 | Läst 563 ggr. | Permalink
Adam Marelli (som skriver mycket vettigt om konst, inklusive fotografi) har skrivit en alldeles utmärkt betraktelse över vad du kallar "leveranstvång". Klart rekommenderad läsning, liksom det mesta under "Tips & Techniques" på hans webbplats, som han tyvärr verkar ha slutat att förnya...

https://amworkshops.com/tips-techniques/365-days-52-weeks-how-many-photos/

Trevligt i Viksängen idag, förresten! Ska försöka ta mej samman och lägga upp lite bilder...
Svar från Benganbus 2022-02-11 07:55
Tack för en intressant länk Per!
/B
Bra leverans här i alla fall:)

Cool brud!

Daniel
Svar från Benganbus 2022-02-11 07:56
Tack för det! Typisk 1960-tal! Som jag uppfattar det! :)
/B
Pers länk är direkt bra!

Henri Cartier-Bresson said, “You have to make a lot of milk to get a little cheese.”

Adam Marelli menar att om man kan ta en bra bild i veckan räcker det mer än nog för t ex ett par utställningar och en bok om året. För att ta en bra bild i veckan kan en person behöva trycka av slutaren en gång, en annan flera hundra gånger. Själv är jag glad över en bra bild om året.

Bloggformatet verkar kräva större kvantitet, åtminstone om man får tro Bengan. Som ju verkar veta.
Svar från Benganbus 2022-02-11 07:54
Jag tror det e viktigt att tänka på, om man så vill, att en blogg är nog mera en trevlig social samvaro på nätet, och mycket sällan en utvecklande fotografi! I bloggen härmar man de andra internetaktiviteterna, där man med bilder visar vad man är och vad man gör för tillfället och vill såklart få respons på det! :)
/B
Måns H 2022-02-11 10:00
"Ingen dag utan en linje" kan man nog också applicera på bloggandet. Sen jag satte i gång märkte jag att leveranstvånget fick mig att ta fler bilder. Och eftersom dom skulle läggas ut till allmän åsyn borde dom ha nån sorts acceptabel lägstanivå. Helst en bra bild emellanåt också.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg