Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5665 // Cykel på Mallorca!

Det här är ingen Mallorcacykel men kunde ha varit! Det här är en Metisse! Blandras alltså!

Visade en bild på en cyklist i förra bloggen, en bild på mig själv alltså, och då dyker minnesbilder självklart upp! Vad skall man annars spara bilder för om inte för att minnas! :) Men till saken, Mallorca alltså! Vi hade ofta träningläger där! Det är backigt på Mallorca, serpentinvägar och tunnlar! Uppför e det jobbigt, nedför går det fort! En gång klockade följebilen oss i nästan nittio kilometer i timmen utför! Och att cykla genom en tunnel utan belysning vare sig på cykeln eller i tunneln, lycka till!

När jag slutade att tävlingscykla så visade jag min fru en del fina cykelvägar på Mallorca! Mallorca är hyffsat väderssäkert på våren, inget dagsregn, och då passar det bra att cykla där! Även i bergen! Och vi tog även cyklarna med oss till Italien, Danmark, Skåne, Gotland och Åland! Det var i stort sett racercyklar vi hade med oss då, men till Åland så satte vi på packfickor på cyklarna för där hade vi tält och packning med oss!

.

Och packfickor hade vi också på cyklarna i Danmark!

.

Här e på Gotland, en bild jag redan visat tidigare i en blogg! Bäst att påpeka det! ;) Och det här är kanske inte den läpligaste cykeln på den här sk. gruvägen! Men det gick fort undan på asfalt! :) 

.

Men nu till saken! Den gula tröjan! ;)
Den här bilden visade jag i förra bloggen och undrar varifrån jag fått tag på den gula tröjan? Det e litet för mycket gult och blått i den för och vara en vanlig köptröja! Men jag va aldrig med i landslaget, men arbetade på Gunnar Lundström ett tag, som då va generalagent för tex. Adidas och hade då en del landslagskläder! Så jag undrar....?  ;) Vad gäller cyklar, så har vi fortfarande varsin cykel kvar! Båda köpta i Vårgårda, men nu ombyggda till Metisser! Se första bilden! Men som sagt, ni känner säkert igen det här, gamla bilder väcker minnen! För det e väl därför man sparar sina bilder! :)

Ha nu en fortsatt fin lördagskväll!

/Bengan

Inlagt 2022-02-05 21:36 | Läst 690 ggr. | Permalink
Mallorca är på många sätt ett perfekt ställe för cykling. Både slättlandskap för snabba tempon och en hel bergskedja med tuffa klättringar (och fantastiska vyer). Och goda möjligheter till "After bike" på kvällen. Och med mästartröja blir det såklart ännu bättre :-) På senare tid har jag dock undvikit Mallorca under högsäsong eftersom det helt enkelt är för mycket cyklister där. Men visst längtar man efter obeskrivliga "Sa Calobra" och "Puig Major" ibland.

Snart är det cykelsäsong igen!

Allez!

/F
Svar från Benganbus 2022-02-06 18:06
Vad gäller cyklister, så mötte vi ett gäng vid en bergsmallorcarunda, och dom har små tunna stänkskärmar på sina cyklar!!? En dag senare mötte vi dom igen, och då morsade dom på oss, då hörde vi att dom va engelsmän! Dom va vana vid ett litet annorlunda väder hemifrån! :)
Som sagt, snart ett det cykelsäsong ingen! I alla fall på grusväg med Metisse! :)
/B



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg