Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5659 // I går kväll va vi på bio i Mölnbo!

Det e nära till nästan allt i Gnesta! I går va vi på bio i Mölnbo, Mölnbo som ligger knappa tio minuters bilresa från Gnesta! Vi såg filmen Martin Eden!

"Jag tolkar i alla fall filmen som ett hackningsförsök: för att komma undan en tidsålder av ironisk posering eller strömlinjeformning måste man genskjuta historien, återuppfinna den på nytt. Den här filmatiseringen av en roman från 1909 påminner nämligen om en imaginär 1970-talsfilmatisering. Inte bara för att den är gjord med analog film, utan också i själva tonen. Eftersom Jack London lånade huvudpersonens namn av Amerikaemigranten Mårten Edin från Ådalen kan man tillåta sig att vara provinsiell: hur hade en ”Martin Eden”-filmatisering kunnat arta sig i händerna på Bo Widerberg eller Jan Troell? Här finns hur som helst en lyrisk sensibilitet, en lågintensiv politisk eld, en kaotisk men överblickbar värld att bringa i ordning."
(Del av Jacob Lundströms recension i DN)

Här är nuvarande och kommande filmer!

Här kan ni läsa mer om Folkets hus i Mölnbo där biografen ligger!

Som sagt, nära till allt! För den som vill! :)

Nog för nu!
/Bengan

Inlagt 2022-01-31 11:37 | Läst 1475 ggr. | Permalink
Intressant. Bra program också. Man kanske skulle göra ett försök på Drottning Margareta, för den har nog slutat gå här nu. Intressant kvinna, har just läst om henne. Och levde i en intressant period i övergången mellan vikingatid och medeltid. Den moderna stadsbildningen hade inte riktigt växt fram utan personliga kontakter och släktskap var allt. Därför så gifte ofta kvinnor med makt "ner sig", för då kunde de fortsätta vara mäktiga. Och det gav en del män möjlighet att göra karriär...
Svar från Benganbus 2022-02-02 15:47
Vi ser nog fler filmer i Mölnbo! Margareta talade min fru om så det kanske blir nästa film!
/B



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg