Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5658 // "Mycket väsen för ingenting!" Väder och analogt fotograferande!

Inte mycket att berätta om busvädret i Gnesta just nu! Det blev inte så märkvärdigt, det enda som höll mig vaken då och då i natt det va mitt knä! Vi gick åtta kilometer i litet obanad terräng i går och mitt skidåkarknä ville såklart påpeka detta när jag försökte sova! Och ovädervarningarna i går gällde nog bara för övriga delar av landet! Så inget vedspiseldande blev det heller!

Skall försöka skanna några nyframkallade negativ i dag! Vad i övrigt om analogt fotograferande, så e jag med på en analogsida på Fejan! Och ser att mycket av det nyvaknade amatöranaloga blir "titta jag har fotat analogt!" Och så en bild som visar detta! Det kanske blir så när man startat med att fota digitalt, där kameran i stort sköter allt, och nu börjar pröva analogt! Då blir det en häftig grej att framkalla en bild själv! Trollkarlens lärling typ!

Men jag tycker att man snabbt borde försöka släppa det här med visa sin framkallade bild och försöka gå till att ta intressanta bilder! Släppa ytan och gå på djupet! De e lika lätt att ta intressanta bilder med det analoga som med det digitala! Det tar bara litet längre tid att få fram bilden! Och hellre en intressant bild, än en bild med perfekt skärpa, och med perfekta valörer! Så tycker i alla fall jag! Och även han HCB! :)

Men alla blir saliga på sin fason! Och inget är rätt eller fel, utan bara ett tyckande! Och vad är egentligen en intressant bild, kanske vän av ordning frågar? ;)
Svara på det den som kan! För många är valörer, skärpa osv, en intressant bild!

/Bengan

Ps. Missförstå mig nu inte, jag tycker det e mycket kul att det analoga växer bland unga fotografer! Det gagnar även mig! :)

Inlagt 2022-01-30 09:20 | Läst 1544 ggr. | Permalink
Hej. Fin bild på den uppmärksamma hunden. Verkar som Stadsbiblioteket i huvudstaden. Hälsar NL
Svar från Benganbus 2022-01-30 12:02
Tack! Stämmer bra med Stadsbiblioteket! :)
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg