Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5840 // Att bli avbruten i tid och otid av en telefon!

Det gör nog ingen människa glad! Att bli avbruten alltså, just när jag tänkt färdigt en bra tanke och skall formulera den verbalt! Men det e nog så här våra liv i den sk. civiliserade världen pågår! Om jag uppfattade Sherry Turkles föredrag på TED rätt! Så fort man kommer in i en intressant tankegång, eller kanske står på knä för att fria, så pockar mobiltelefonen på uppmärksamhet! Pling, titta här! För telefonen har ofta roliga saker att berätta! Så frieriet får  vänta till man tittar färdigt på telefonen! Smarta grejer de här mobiltelefonerna!

Men det finns såklart en massa bra grejer i våra mobiler, självklart! Man kan göra nästan allt via mobilen numera, betala, "träffa" vänner, sända mail, köpa hem mat, skicka hälsningar, blogga, diskutera (fast ofta blir man osams när man diskuterar via nätet) och man kan visa vad man nyss ätit, och en massa andra saker, och inte minst, filma och sända filmer till släkt och vänner! Man behöver sällan gå ut alltså! Å inte tänka så mycket själv heller! Det e inga dåliga grejer våra mobiler! :) Och namnet bekräftar det hela, dom e helt klart mobila, om man nu absolut skulle behöva gå ut! Den gamla koppartrådstelefonen var inte mobil!

Ok, nog om detta, för det här är en fotosida, vad det nu innebär för innehållet i bloggen! :)
Så vad gäller foto så sitter jag i valet och kvalet om jag skall ta den lätta fotovägen, eller om jag skall fortsätta den svåra vägen ett tag till!
Mao, fotografera digitalt, eller fortsätta anlogt ett tag till! Jag tar nog den svåra vägen ett tag till, då den även har en inbyggd ekonomisk strypbricka!
Man slarvar inte på film!

Och Som sagt, det här är faktiskt en blogg på en Fotosida, även om det kanske inte verkar så!
Och vad gäller tänkande, "Det e bättre att tänka fel, än att inte tänka alls" ( Hypatia)

/Bengan

Ps. Idag Fotofika på Viksängen, IRL med avstånd! :)

Inlagt 2022-01-27 07:57 | Läst 1144 ggr. | Permalink
Jag har ett telefonabonnemang där jag kan filtrera vem som får ringa. Skönt att slippa en del samtal.
Svar från Benganbus 2022-01-27 11:22
Ok, du har ett slags spamfilter alltså! 🤓
N Thomas Meldert 2022-01-27 16:38
Oönskade påringningar noteras bara men telefonen ringer inte.
Man kan sätta på "Flygplansläge" i "Inställningar"! Dessutom blir man ytterligare avbruten av mobiltelefonen under en promenad utan att någon ringer på den, när man dessutom "måste" fotografera med den! :-)
Håller mig till din bild. Dramatisk och mycket vacker i mina ögon, hälsningar/ Björn



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg