Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5645 // Ännu ett boktips!

Jag har tidigare tipsat om några böcker här i bloggen! Här kommer ett boktips till! Jag själv köpte boken några år in på 1960-talet! Och jag hittar boken då och då i min bokhylla, och inser att det inte hänt så mycket, eller inget alls! Nu menar jag inte kameratekniskt, där har det ju hänt massor, utan mer i det sk. bildtänket om hur och varför man tar sina bilder! Nu är det Kurt Bergengren som myntat några av de här begreppen, men begrepp som jag tycker är mer än allmängiltiga i dagens fotografi! Begrepp som man kan återvända till då man känner att man kanske tar för många och intetsägande bilder! Men sådant känner man nog själv om det finns behov av mer tänk i sin egen fotografi!

.

.

Kurt Bergengren ställer även andra frågor som jag tycker är intressanta! Tex, det här med Strindberg! Strindberg flöt inte bara med strömmen, så kan man nog kortfattat säga om hans författarskap! Ta tex. Strindbergsfejden! Och vad gäller kamerateknik, så kan man nog jämföra med en författare, det räcker inte med att köpa en nyare skrivmaskin hela tiden! ;) Hur som helst, om ni hittar den här boken på ett antikvariat eller på en loppis, köp den!

/Bengan

Inlagt 2022-01-22 08:55 | Läst 650 ggr. | Permalink
Hej,
Du har rätt detta är läsvärd text om bild.
Årsboken står där i hyllan sedan 1961. Man bläddrar ibland däri.
Hälsa vovven som gästar dig ibland
Bob
Svar från Benganbus 2022-01-22 20:11
Tack för hälsningen till Doris! :)
Skall förmedla den nästa gång Doris e hos oss!
/Bengan
Jag har den! Bergengren har skrivit i många av årsböckerna. Alltid lika trevlig att läsa.
Strindberg laborerade en del med kamerateknik också…

Roligt att ha dessa årsböcker. Ser att jag är årsbarn med såväl det svenska rymdprogrammet som devisen ”att fotografera är nödvändigt ”. Inte konstigt att man blev som man blev då 😄
Tack! Det blev lite omläsning i fotöljen nu på eftermiddagen. Det är förvånansvärt lite som har hänt i diskussionen. Inte färdigdiskuterat, dessbättre :-)
/Gunnar S
Den bokserien är fin. Det är trevligt att läsa hur diskussion om foto gick då. En tanke väcktes.
Undrar om någon kan följa dagens diskussion i framtiden. Den förs på olika internet platser. Kommer de finnas om 60 år?
Ha det gott.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg