Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5632 // Fotohistoria är inte bara HCB!

Läste DN och några nummer av SN i morse, DN e för övrigt mycket tunn på måndagar, det händer inte så mycket på helgerna! Och så är det mycket fragmenterat vad gäller nyheter! Nu tror jag inte på någon konspiration, utan det är enklare än så, det är marknaden som styr, även i nyhetsflödet och då skall det även vara lättläst! Och har man inte så mycket historiekunskap på de "nyheter" som det skrivs om, så blir det som det blir! :)

.

Jag hittade i alla fall intressant läsning i en äldre tidning, om arbetsföreteelser som jag tror fortfarande gäller! Annars skulle inte våra gympadojor vara så billiga! :)
.

Ha nu en fortsatt bra dag!

/Bengan

Ps. Här kan ni läsa mer om Lewis Hine

Inlagt 2022-01-10 08:29 | Läst 358 ggr. | Permalink
Det är mycket mer annonser på helgerna. Det gör tidningen tjockare. Det är tunt med nyheter alla dagar tycker jag.
Måndagsnumret ----- äh det fixar man nästan själv på redaktionen med lite matchreferat och lite friidrott, lite skåpmat och så nåt från TT berättade en journalist för mig. (Han jobbade på en mindre tidning än DN.)
Svar från Benganbus 2022-01-10 19:12
Det e en tråkig utveckling! Tyvärr så märker jag det tydligt då jag i stort prenumererat på DN sedan 1960-talet! Jag använder bla. DN till djupläsning, även om det va mera djup i DN förr! Behöver man djupläsa då? Jag tycker det, annars e det svårt att tycka något om det aktuella! För det skenbart aktuella har ofta en tidigare historia!
/B
Lewis Hines bilder lyckades väcka en opinion i USA så att det slutligen också ledde fram till lagar om förbud mot barnarbete. Hans bilder är unika och enastående bra. En av de verkligt stora fotograferna.
Svar från Benganbus 2022-01-11 09:59
Det tråkiga är att det här barnarbetet fortsätter! Barnarbete ökade 2020 för första gången på 20 år visar siffror från ILO och Unicef! 160 miljoner barn arbetar runt om i världen, varav nära 80 miljoner i skadliga arbeten!
/B(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg