Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5629 // Morgonspaning liksom!

Bilden har inget med innehållet av bloggen att göra! Men jag tycker bilden är både intressant och spännande så den får komma med!

Och vad gäller spaning, så e väl det vi ofta gör på morgonen, spanar in dagen på något sätt! Men vi spanar nog in de dagar som flytt också, eller den tid som flytt! I dag läsning i DN, som vanligt, med en lång artikel om han spanaren med Madelainekakan! Jag har skummat artikeln, skall läsa den bättre senare!

För övrigt gällde framkörning av soptunnan! Vå soptunna står litet avigt till, så tidigare fick sopbilen backa några meter, men nu ställer jag ut och fram soptunnan på gatan, då slipper sopbilen backa! Det här framställandet gäller var fjortonde dag, så det gäller att komma ihåg! :)

I dag skridskotur! På förmiddagen, innan molnigheten kommer! Men just nu är den minus tolv grader, så vi väntar någon timme! Kort biltur! Kupévärmaren e redan i gång!

Och så till det fotografiska! :) Räkneverket på Contax G2 står just nu på 31! Så det e nära nu! Undrar vilka bilder det är på rullen! :)

Ha nu en fin vinterdag ni med!

/Bengan

Inlagt 2022-01-07 09:35 | Läst 541 ggr. | Permalink
Oj oj oj vilken snygg modell av den Wright Whirlwind som Lindbergh flög över Atlanten med. (Tror jag. Han var jättenöjd med motorn men såg utvecklingspotential att klä in ventilmekanismen. Och lät själv montera nån förvärmning vid förgasaren.)

Jag har satt in signal i mobilen 18.05 kvällen innan soptunnan, förlåt avfallskärlet, ska sättas ut. Det ska stå max 5 meter från sopbilens stannplats, men det skulle bli mitt på länsvägen, så jag trotsar Region Gotlands påbud om placering utan ställer det vid tomtgränsen.
Svar från Benganbus 2022-01-07 13:25
Jag fick flygmotorbilden av en fotovän för några år sedan, han hade slutat att samla på kameror sa han! Vad gör du nu då, frågade jag! Jag bygger flygmotorer sa han! (Jag har ingen aning om skala å sån’t på motorn)
/B
Måns H 2022-01-07 22:07
Skala och sånt: Jag googlade Wright Whirlwind model och hittade (utgånga) byggsatser i två olika skalor. Troligen var det fråga om gjutgods, annat material och ritningar.
Tack för tipset om DN-artikeln! Jag håller på med del 3 (av 7) om ”spanaren” men det är segt.../JE
Svar från Benganbus 2022-01-07 13:15
Stor respekt för den läsningen!
/B
Vilken påkostad och vacker modell!
Svar från Benganbus 2022-01-07 13:18
Jag fick bilden av vår gode vän Lars Wigren för några år sedan!
/B



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg