Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5627 // "Jag kan lätt göra flera saker samtidigt! Spar såklart tid då!" :)

"Den mesta forskningen som gjorts om multitasking har fokuserat på om vi över huvud taget kan göra flera saker på en gång med bibehållen kvalitet och utan att förlora tid. Svaret är ett samstämt Nej!

Och när man studerade hur energiska multitaskare klarade av att filtrera bort irrelevant information, så fann man att de inte kunde det. Eller som forskaren själv så drastiskt uttryckte det: They are suckers for irrelevancy. Everything distracts them (ung. ”De är besatta av nonsens. Allt distraherar dem.”)

Man såg detta som en delförklaring till att de texter som dagens studenter skriver är så fragmentiserade och osammanhängande, och menade att utvecklingen på sikt kan få negativa konsekvenser för hela samhället." (Nils Dahlbäck, professor i kognitionsvetenskap, Linköpings universitet)

Läs det hela här! Forskning & Framsteg!

Och vad har det här med fotografi att göra då! Jag tror att det har det också! "No Man is an Island"! Å vi ser på varje bild mindre än sekund numera, bara för 20 år seden var siffran cirka 10 sekunder eller mera! Sannolikt tittar vi kortare numera för att vi gör annat under tiden eller är på väg till något annat eller tänker på något annat, och då måste de olika ämnesbesöken bli kortare! :)

Och att ta bilder bör ju då också gå fortare! Med bibehållen kvalitet? Kanske någon då undrar! ;)

Så lycka till i alla fall, i den Sköna nya Världen! :)

/Bengan

Ps. Ute skiner solen i Gnesta! Långpromenad med Contax G2 och som lins, Planar 2/35 mm! :)

Inlagt 2022-01-06 10:31 | Läst 607 ggr. | Permalink
Jäkla retsticka, Bengan :-)

”Lins”

(kunde bara inte låta bli, besserwissrande språkpolis som man är)
Svar från Benganbus 2022-01-06 10:48
Ursäkta mej Stefan, inget elakt menat! Bara litet kontaktsökande liksom! :)
Hoppas vi se's snart för en fika på Viksängen!
/Bengan
Stefan Åhbeck 2022-01-06 11:22
Absolut!

Jag kör jämna veckor som vanligt :-)

Det vill säga nästkommande torsdag (om öppet, jag checkar med BÅS)

13/2 alltså. Hoppas! :-)
Hej,
Nja, det har alltid varit bråttom att ta en bild. Den finns bara till delar av en sekund. Då får man va kvick. Men att ta två bilder samtidigt går inte.
Så ingen multitasking här inte.
Ha en fin dag
Bob
Jag gillar mycket med Sven-Eric Liedman.

Hans självbiografi har en episod där hans far kyrkoherden, samtidigt skolstyrelsens ordförande, bjuder in Stellan Arvidsson för att diskutera enhetsskola. Ateisten och socialisten Arvidsson kräver att få bese kyrkan invändigt och blir helt begeistrad över dess arkitektur och målningar. Sven-Eric förundras och följer sen Arvidsson i spåren.

(Inspirerande bild. Jag kommer att stjäla idén!)
Att den mänskliga hjärnan skulle kunna köra multitasking har jag aldrig trott på, och jag tycker att jag fick ordentliga bevis för att det är så i ett TV-program för ett antal år sedan, troligen Vetenskapens värld. Om det var brittiskt eller amerikanskt minns jag inte, men jag minns resultatet av försöken ;-) Forskare bjöd in folk att pröva sina multitaskingegenskaper. Flera av deltagarna ansåg sig besitta näst intill otrolig förmåga att göra flera saker samtidigt. Sedan startade testerna, och de visade att ingen var bra på det. Och de som var allra sämst på det var de som ansåg sig vara mycket bra på det. Undrar om det går att hitta programmet någonstans...
Ha... jag multitaskar dagligen när jag cyklar och gnolar på Havsörnsvalsen samtidigt som jag undviker att på bli påkörd för den delen. Jag tror absolut att man kan kan multitaska, bara man inte gör det samtidigt och i splittrande kontexter. Att passa småbarn, leka blindbock och köra ångvält är kanske inte den mest lyckosamma multitaskkombinationen.

Hälsningar Jörgen
Brukar sitta framför datorn och slumra till, går alldeles utmärkt :)
HaD/Gunte..
Måns H 2022-01-06 22:33
@Gunte: Instämmer! / Måns



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg