Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5623 // Ejenkligen skulle jag inte ha tid att blogga varje dag, och så litet om Punctum igen!

Som sagt, Ejenklien skulle jag inte ha tid att blogga varje dag, men då jag ofta kommer på bloggämnen när jag läser DN på morgonen och en blogg tar en dryg halvtimme, så blir det ändå ofta så! (Och ursäkta några stavfel, men ni bör nog förstå andemeningen ändå) Jaha, vad blir det för kvalitet i en sådan snabblogg undrar säkart nå'n! Gillar man inte kvaliteten i bloggen, så går man bara vidare till en bättre blogg, så enkelt bör det såklart vara! :)
Litet av Punctum liksom, någon upplever punctum i bloggen och gillar den, andra går bara vidare till en annan blogg!

För övrigt så har jag inte tagit så mycket "moderna dagsbilder" under nyårshelgen! Jag menar färgbilder med mobilkamera ;) utan det har blivit några omoderna bilder! Ni fattar va? Fast det har blivit litet mer modernt igen det här omoderna, men i jämförelse är det digitala, det moderna alltså, så är det analogmoderna som ett loppspott i Nilen! Så va inte oroliga! :)

Vi tittade även på film i går, SvT Play, där man  hade lagt ut Terry Gilliams film "Brazil" för visning! Filmen är en av mina favoriter! Blev påmind om en annan film i en scen när en ensam dammsugare rörde sig nedför en trappa, som en barnvagn, och polissoldaterna gick i bredd och i takt med vapen nedför samma trappa! En liknande scen finns i filmen "The Untouchables" av Brian De Palma!,

Jag läser nästan jämt Språkfrågan i DN! Han e bra Anders Svenson!

.

Vad gäller annat i DN, så kommer det ofta bra bilder och även bra reportage! Här är en bild på Agneta Henriksson i Vitangi där solen inte går över horisonten på en månad! "Man får ta tillvara på den här månaderna på bästa sätt!"
Inget gnäll här inte (Foto: Hans-Olof Utsi)

Nog för nu! Det kan bli några egna bilder i dag, och kanske en framkallning! Jag kan ibland känna vibbar av litet fotostress när jag är omgiven av den nya tekniken! Ni vet, att kunna ta många, många bilder och sedan visa upp dom direkt! Men jag samtalar med mig själv, "det är inte många som blir bra, utan någon enstaka!"  Och håller ut med Contax G2 och Planar 2/35 mm! Ett tag till i alla fall! ;)

Nog för nu, min bloggtid på dryga halvtimmen har gått ut! :)

Och ha en god fortsättning på det Nya Året!

/Bengan

Ps. Å så har jag kommit på en sak! Om man lägger in en bild i bloggverktyget, men lägger in nästa bild ovanför den tidigare i verktyget för att den skall komma först på framsidan! Men så kommer den bild man lagt in först i verktyget ändå först i bloggen trots att den ligger under den övre! E ni me? :)
När man tittar via "Förhandsgrandska" så ser allt rätt ut, men inte på Bloggsidan på FS! E ni fortfarande med? Eller ni kanske själva råkat ut för det här! :)

Inlagt 2022-01-02 09:04 | Läst 1133 ggr. | Permalink
Undrar om sentida filmmakare inte fått som sin inspiration gällande trappscener från filmen Pansarkryssaren Potemkin. Gestaltar Ryska matrosers uppror i Odessa en tid före Ryska revolutionen/NE
Svar från Benganbus 2022-01-02 10:33
Visst e det så, man samtalar regissörer och filmkännare emellan!
/B
mombasa 2022-01-02 11:47
Det finns nog inte en filmkännare, regissör, dramaturg eller slik som inte har sett Eisensteins Pansarkryssaren. Grundkurs i filmklipp kan man säga.
God fortsättning
/Gunnar S
Ska kolla på Brazil!

Verktyget:
Ordningen mellan bilderna har alltid funkat för mig. Dock inte problemfritt - om en bild hamnat fel måste den raderas där och så får man flytta markören och sätta dit bilden där man ville ha den. "Puffbild" var helt olösligt för mig innan Björn T visade mig. Man ska gå till Underhåll, välja Puffbild, SPARA (obs man måste SPARA), och så Ok Ok så funkar det oftast.
Ja, har haft liknande problem. Jag lade in en bild, ångrade mig, tog bort den och lade in en annan bild. När jag sen gick in på bloggsidan FS så låg den bild jag tagit bort som synlig första bild, fattar inte varför / Hälsning Robert
Tack för synpunkter, tyckanden och tips!
Och som sagt med en önskan om en god fortsättning på det nya året!
/Bengan



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg