Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5622 // Historien före Kung Arthurs svärd Excalibur! Och så Sara Danius! Nytt boktips alltså!

Börjar med ett boktips! Och det är Sara Danius bok om "Husmoderns död!" (Jag har nog tipsat om den boken tidigare) Sara skriver inte bara om hur man "slaktar" en hummer utan skriver även om fotografi, tex om Flickan i vinterträdgården och om August Sander, Edward Weston och Irving Penn, men även om Dublin! Vad gäller Dublin, så gör Sara en bra sammanfattning av där det händer ingenting, men där det pågår en massa, men inget ändå händer! Alternativ läsning om samma sak är åttahundra sidor bok med arton kapitel! Då ger Sara Danius en guldvärd sammanfattning för den stressade nutidsmänniskan! Här kan man snabbt få en praktisk sammanfattning och imponera på sina kompisar som om man läst hela boken! ;) 

Vad gäller artikeln i DN om Kung Arthur och svärdet Excalibur och fantasygenren med släktskapet till Nibelungens ring och Sagan om ringen, så saknar jag en litet mer förklarande koppling vad gäller tidiga svärd! Vi har ju tex Tirfing, eller Tyrfing (fornnordiska: Tyrvingr), som är ett magiskt svärd. Enligt fornaldarsagan Hervarar saga (Hervors saga) smiddes svärdet av dvärgarna Durin och Dvalin och med det svärdet kunde man hugga sten!

Nåja, det va en intressant läsning om Fantasy i dagens DN , men aningen litet historiskt rumphugget! Mycket av dagens historia tycker jag tyvärr blir som Det Bästa va förr! Men Ok, litet historia e bättre en ingen histora alls! Fast det beror ju på vad man utelämnar när man historiesammanfattar!

I går tog jag fyra eller fem bilder med Contax G2, och tar med kameran även i dag! En fantastisk kamera Contax G2 med Planar 2/35 mm!

Med så en önskan om ett riktigt Gott Nytt år!

/Bengan

Ps. Jag har framkallat några rullar från Contax G2, och skannat, men tycker ingen av bilderna blev så bra så man kan visa upp dom! Men bra bilder kommer, hoppas jag!  Så jag kan visa upp några bilder alltså!  :)

Inlagt 2021-12-31 08:59 | Läst 1431 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg