Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5621 // Boktips! :)

Till och från så kommer det boktips i radio, Tv och tidningar! Vi, i alla fall min fru, brukar titta på ett bokprogram i Tv, Babel! Jag hänger med ibland, men tycker sällan man pratar om den litteratur som jag gillar! Men jag tittar såklart då och då på Babel! För man skall inte vara rädd för det litet konstiga, eller det man inte e van med, för man kan ändå få litet nya infallsvinklar! ;)  Vad gäller namnet Babel, så tror jag namnet kommer från "Bibliotetek i Babel!" Ni vet va!
Borges fick aldrig Nobelpriset, jag tror det handlade om personen Borges istället för vad han skrivit!

Ok, tillbaka till ämnet, boktips! Här kommer alltså ett boktips från mig! 

Det gäller en bok som heter Arken, skriven av Peter Nilson! (Jag har skrivit om Peter Nilson tidigare) Peter Nilson har skrivit flera böcker, här kan ni läsa om honom och vad han skrivit!

.

Och så här har några recensenter skrivit om boken!

Och ofta igenom Peter Nilsons böcker löper ständigt frågan, "Vad är meningen med att sätta oss samman av stoft från universum, och sedan få tankeverksamhet för att kunna fundera på universum, för att sedan låta oss falla sönder som om vi aldrig hade existerat?"

Som sagt, ett boktips! :)

/Bengan

Inlagt 2021-12-30 08:40 | Läst 1705 ggr. | Permalink
Min reflektion:
”Mening” i den här kontexten handlar om att något leder till något annat – som i sin tur ger det hela en ny styrka, eller ett nytt berättigande. Genom att något är meningsfullt, nås en ny kvalitetsnivå.
Haken är bara den att det är vi själva som har hittat på själva begreppet "mening". Det existerar inte utanför oss.
Ett enkelt exempel kan vara:
Man vet inte mycket om fåglar för att man lär sig alla fågelnamn. Namnen har vi ju hittat på själva.

Annars är Peter Nilson en styv författare som på ett lustfyllt sätt får oss att tänka lite på sådana frågor.
Peter Nilson - en av mina favoritförfattare. Har läst i princip allt av honom med undantag för hans akademiska texter i egenskap av astronom. Mötte honom en gång för länge sedan på Bokmässan Göteborg. Gick tyvärr bort alldeles för tidigt.

Hälsningar Jörgen
Ett boktips från mig:

Peter Nilson skrev ganska kort före sin död boken "Den gamla byn". Den handlar om hans hembygd och dess historia. Lika drivet intressant och stilistiskt fulländat som vanligt. För mig som historiker och kulturgeograf var det rena festen att läsa.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg