Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5617 // Å så va det fortsättning!

Fårö 2021

Och nu några mellandagar och då måste jag passa på att köpa ett filter till sotsugen! Pelletspannan/brännaren blev litet frånvarande några timmar under helgen, motorn med skruv som matar fram pellets funkade inte! Å då står det typ Safeerror på brännaren, och i instruktionboken, "Kontakta servicetekniker" Nåja, det behövdes inte, för nu går brännaren och matningen bra igen! Jag har själv servat brännaren under ett femtontal år, men en proffsig översyn det kunde nog vara bra att göra framöver! När inte brännaren går så går pannan på elpatronen och då hjälper jag till litet med värmepumpen, så det är inga större problem!
Men pannan måste även sotas, och det gör man med en sotsug där det finns ett filter och det filtret börjag bli slitet!

För övrigt så har det blivit en del promenader i julhelgen! Och läsning! Jag läser just nu om Germanerna och folkvandringstiden och hur det hänger ju ihop med Vendeltid/Vikingatid här i Norden!

Jag har även fotat litet analogt och skall nog försöka hinna framkalla och skanna snart! ;)

Och den riktiga DN kom idag!

Nog för nu!

/Bengan

Ps. Tänkt litet på artikeln i DN om att ha en personlig tränare vad gäller fotografi! Göran Segeholm alltså! Om man nu skall utveckla sin förmåga så e det här nog en bra idé! Det e ju så man gör när man vill utvecklas i andra ämnen, typ idrott, hantverk och även i teoretiska ämnen som matematik, fysik osv!

Annars kan man ju pröva med trial an error! Och har man gott om tid, så funkar det kanske också bra!
"Trial and error (svenska: "försök och misstag") var ursprungligen termen för en form av inlärning som bland annat studerades av den amerikanske psykologen Edward Thorndike. Vid inlärningsförloppet elimineras undan för undan felaktiga eller ineffektiva beteenden därför att de inte leder till framgång. Thorndyke utvecklade teorin samtidigt som Ivan Pavlov i Ryssland utförde experimenten med betingade reflexer hos djur och lade grunden för behaviorismen. Den amerikanske psykologen B. F. Skinner knöt sedan samman Thorndykes teori med behaviorismen." (Wikipedia)

Å andra sidan, man kan fota utan att ha något speciellt mål också! Bara fota för att det e kul! Med en intressant fotoapparat, typ Contax G2! :)

Inlagt 2021-12-27 11:29 | Läst 723 ggr. | Permalink
Trial and error i all ära, men lite hjälp att uppfinna hjulet igen kan man väl få. Lite diskret, personligt.
Och man får fota för att det är kul. Det räker långt som motor
/Gunnar S
Trial and error - som arkitekt fick jag lära mig arbetsmetoden att skissa. Man börjar grovt, med tjock mjuk penna och förstås på fri hand, tar fram alternativa förslag, sovrar bort de värsta (men måste se upp, de värsta kan ibland vara de bästa). Ibland bygger man en enkel modell som går att ändra på. Eller flyttar kartongbitar på en karta för att göra en detaljplan med småhustomter.

Metoden passar mig men är helkass för en kirurg, där ska det bli rätt från början.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg