Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5591 // Inget är för evigt och ombyte förnöjer! :)

Igår va det Fotofika på Viksängen i Södertälje igen! Det är ett bra ställe att fika på! Stort stabilt bord, och hyffsade priser på fika och tilltugg! Och inte minst en mycket intellektuell miljö för er som uppskattar böcker! :) För mig blir det också litet lättare, jag behöver inte byta pendeltåg och så blir restiden till Fotofikat kortare!

Så på Viksängen Fotofikar vi varje torsdag, från 14.00 c:a! Och det stora fikabordet är reserverat från den tiden! Se'n att några av oss är där tidigare, det beror på att man vill skumma av loppisen och även se om det kommit in några fotoböcker!

Gångvägen från Pendeltågsavstigningen till fikat blir ungefär densamma som från Stockholm Södra till Tårtan! Och kommer man från Stockholm med Pendeltåg, så stiger man av i Östertälje och därifrån är det tio minuters promenad till Viksängen!  Vad gäller att åka bil, så är parkering gratis utanför fiket!

.

Å mycke böcker finns det att köpa! Och så finns det även ett mycket stort loppisrum vid sidan om fikarummet, med kameror, datorer, elektronik, kläder, skor, smycken, klockor, osv, osv, osv! Återanvänding av prylar liksom! De e framtiden! :)

.

För övrigt så har jag ett nytt objektiv på min Contax G2! Alltså, objektivet e nytt för mig, men begagnat! Å det ligger ju i tiden, att handla begagnat som sagt! ;)
Det e en fotovän som fixade det här objektivet åt mig! Tack för den hjälpen!
Nu kommer det att bli bättre bilder! Äntligen! ;)

/Bengan

Inlagt 2021-12-03 08:31 | Läst 1087 ggr. | Permalink
Ja, efter att nu ha provat båda, måste jag ju ge dig rätt i sak. Man sitter bättre på Viksängen, man hör bättre och man har reserverat bord. Och loppmarknad: farligt! Men för mig är det ju längre (kompenseras i någon mån av att jag kan köra bil ända fram o ändå få parkering; försök det på Hornsgatan...).

Sen tycker jag det ska sägas att vi blivit trevligt bemötta och känt oss välkomna på Tårtan alla gånger jag varit där. Så det känns lite vemodigt om vi skulle överge det. Men vi hoppas de får nya gäster (som inte sitter en hel eftermiddag med en kopp kaffe...;-) ). Och man kan ju alltid äta lunch där nån gång; det gör jag själv, och har gjort under vårt påtvingade Coronaavbrott.

Så: jag har ju argumenterat för Tårtanfortsättning hela tiden, men jag känner att jag får lägga ner min "kampanj" nu. Och jag har ju långt ifrån kommit varje gång till Tårtan heller...
Svar från Benganbus 2021-12-03 12:07
Det är ju en Tårtafika kvar i år! :) Och vem vet, det kanske e så att någon annan tar över att kalla till Tårtanfika nästa år! :)
/B
Hej - det ser mysigt ut. Och alla har en kamera på bordet. Tyvärr har fotoklubben en egen klubblokal i Eskilstuna där vi har fikar en hel del. Billigt och bra men ger inte samma känsla. Hälsar NL
Svar från Benganbus 2021-12-04 08:42
Låter trevligt det där om fotoklubbsfikandet!
Men du vet att vi finns här, ofta alla torsdagar! :)
/B
Ser lika trevligt ut som vanligt, Södertälje passar också mig bra, jag slipper köra in i stan och parkera. Nu går det dock bara när något av barnen är hemma, men rätt var det är kommer jag! Fina bilder, hälsningar/ Björn
Svar från Benganbus 2021-12-04 08:43
Låter bra Björn, och du har ju varit här förr!
Vi se's!
/B



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg