Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5589 // Det är nog försent att avveckla kärnkraften..

Med tanke på den utveckling, eller förändring, som pågår, att vi skall leva som vanligt, men elektriskt, så tror jag att det behövs massor av elektricitet! Dels för att tillverka våra nya elektriska saker, dels för att driva våra nya elektriska saker! Och det enda någorlunda stabila vad gäller elförsörjning, det verkar ju vara kärnkraften, och en del av den finns redan på plats!
Vi har nog målat in oss i ett slags hörn, som man brukar säga!

Idag onsdag, och fotofika på Tårtan!
Kommer att ha litet tidsnöd, men bör hinna till Tårtan!

/Bengan

Inlagt 2021-12-01 07:08 | Läst 1398 ggr. | Permalink
Om opåtlitlig vindkraft ska förse oss med el så får jag nog införskaffa en sån där fin elspis att koka morgonkaffet på. Fast då får man nog inte elda med ved heller för utsläppens skull. Hälsar NL
syntax 2021-12-01 10:28
Och framför allt inte lägga en rökare medan man kokar sitt morgonkaffe. Metan är farligare än koldioxid... :-D
Läste på nyheterna i går att Ringhals 1 är i teknisk kondition för en omstart.
Nu när vi slipper ett visst parti i regeringen, och det snart är nyval - så blir det nog så.
I vårt grannland Finland bygger man nya kärnkraftverk - helt enkelt av det skälet att det är den enda tillgängliga, driftsäkra, ej fosilbaserade kraftkällan av en sådan magnitud att den kan möta våra snara behov.
Även i Sverige tvingas nog myndigheterna efterhand att beakta verkligheten – fastän dom inte såg det komma... :-)
”Vilka vi, sa svinskiten”?
Det är många som är emot den helt sanslöst förda politiken. Notan blir hög och fallet blir smärtsamt.
Trevlig bild, den både värmer och minner om en tid, då sans och förnuft hade en plats i samhället.
Önskar dig en varm fin dag, framför din fina gjutjärnsspis.
Härlig bild som ger minnen från barndomen, värmen från en vedspis är något helt annat än den från värmepumpen hemma. Det görs åtskilligt för att öka elförbrukningen i samhället, men inget tillräckligt för att täcka upp det ökade behovet, något den normalbegåvade lätt kunnat räkna ut under lång tid.
Ser skönt ut och jag minns både känslan och ljuden. Mormor och morfar hade en sån och hemma hade vi också en vedeldad spis men något modernare. Kommer väl ihåg allt från tändningen till rasslet när man bytte ringar för att få passning till aktuell gryta. Bakning krävde erfarenhet, värmen var ojämn. Men jag betvivlar att det vore rätt att gå tillbaka till dom här, verkningsgraden var extremt låg även om man hade nytta av värmen, och koldioxidutsläppen måste vara långt högre än för praktiskt taget alla andra alternativ. Många hälsningar/ Björn
syntax 2021-12-01 18:56
Koldioxidutsläppen från den utmärkta spisen är ju nollade. De träd som bildade veden tog upp koldioxiden från miljön, och nu frisläpps den igen. Det är alltså något helt annat än koldioxid som vi TILLFÖR miljön, som alltså inte hade varit för handen om det inte hade varit för oss - då främst fossila källor.
Det är ju på grund av detta förhållande som exempelvis metanol som miljöbränsle inte heller belastar miljön. Det kommer från biomassa som tidigare tog upp koldioxiden från miljön.

Fortsätt lugnt med spisen Bengan, den är miljöklassad av bara fasen vad det gäller koldioxiden.

Sedan är det en annan sak att om många inom ett begränsat område använder vedeldning så blir koncentrationerna av andra för luftvägarna irriterande ämnen, som olika slags nitrösa gaser, för höga.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg